Τέλος τα Hyundai βενζίνης και ντίζελ από το 2035

Οι ανακοινώσεις για καταργήσεις θερμικών μοτέρ συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς. Σειρά σήμερα είχε η Hyundai, η οποία επισημοποίησε το πλάνο για πλήρη ηλεκτροποίηση της γκάμας μέχρι το 2035.

Οι Κορεάτες γνωστοποίησαν τις ηλεκτρικές τους προθέσεις στα πλαίσια της Έκθεσης Μονάχου, ανακοινώνοντας πως από το 2035 θα προσφέρουν μόνο ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη. Η Γηραιά Ήπειρος, ελέω και της μέγγενης του Euro 7, θα είναι η πρώτη που θα φιλοξενεί αμιγώς EV οχήματα από τη Hyundai (και τις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, γενικότερα). Η παγκοσμιοποίηση των ηλεκτρικών από τη Σεούλ θα λάβει χώρα 5 χρόνια αργότερα, καθώς από το 2040 θα πωλούνται μόνο EVs από τον Κορεάτη κατασκευαστή στις περισσότερες αγορές του πλανήτη.

Μέχρι το 2040 οι εκτιμήσεις της Hyundai κάνουν λόγο για ηλεκτρικό όγκο πωλήσεων, που θα καταλαμβάνει το 80% του συνολικού της εταιρίας. Λίγο νωρίτερα, στα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας, οι Κορεάτες υπολογίζουν πως η διάθεση αμιγώς EVs θα φτάνει το 30%. Στο ίδιο μήκος κύματος και η δέσμευση για μονάδες παραγωγής, σε παγκόσμιο επίπεδο, λειτουργίας αποκλειστικά με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι το 2045.

Το Prophecy θα είναι από τους πρωταγωνιστές της γκάμας, όντας προγραμματισμένο για λανσάρισμα το 2022. Το εντυπωσιακό πρωτότυπο εκτείθεται στο περίπτερο της φίρμας, μαζί με το πρωτότυπο Robotaxi, που πρόκειται για ένα πρωτότυπο Ioniq 5 με δυνατότητα πλήρους αυτόνομης κίνησης. Η έκδοση παραγωγής του Robotaxi αναμένεται το 2023. Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το υδρογονοκίνητο Nexo.

Get it on Google Play Download on the App Store