Ποια εταιρία δεν έχει πρόβλημα με τα μικροτσίπ;

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει «γονατίσει» από την έλλειψη μικροτσίπ. Οι παύσεις παραγωγής διαδέχονται η μία την άλλη, ο χρόνος παράδοσης σε κάποια μοντέλα φτάνει μέχρι τα 4 χρόνια, οι Ιάπωνες παραλληλίζουν την κρίση με έλλειψη φαγητού και λύση δεν διαφαίνεται πουθενά στον ορίζοντα. Μια εταιρία, όμως, ουδόλως ασχολείται με την κατάσταση, καθότι οι ελλείψεις στους ημιαγωγούς δεν την αγγίζουν ούτε στο ελάχιστο.

Η εταιρία αυτή είναι η Lamborghini, η οποία δια στόματος τομεάρχη Ασίας-Ειρηνικού προσφέρει ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα! Ο Francesco Scardaoni δήλωσε σε αυστραλιανά μέσα πως όποιος θέλει καινούργια Lamborghini, δεν έχει να ανησυχεί σε τίποτα για το χρόνο παράδοσης: «Η έλλειψη ανταλλακτικών στην παραγωγή, που επικεντρώνεται στους ημιαγωγούς, δεν μας επηρεάζει χάρις στη στρατηγική μας, που μας κρατά σε στενή συνεργασία με τους προμηθευτές. Πάντα σχεδιάζουμε την παραγωγή σε βάθος πενταετίας, δίνοντας την ευκαιρία στους συνεργάτες μας να προσαρμόζουν τη διαθεσιμότητα των επί μέρους εξαρτημάτων και να προμηθεύουν απροβλημάτιστα την εταιρία μας».

Αν νομίζετε πως το εργοστάσιο στη Sant’Agata δεν κατασκευάζει πολλά αυτοκίνητα και για αυτό δεν έχει πρόβλημα, τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα αλλεπάλληλα ρεκόρ πωλήσεων των «ταύρων». Μόνο στο πρώτο μισό του τρέχοντος έτους, πουλήθηκαν σχεδόν 5.000 Lamborghini (4.852). Οπότε ένας αριθμός 10.000 μονάδων μέχρι το κλείσιμο του ’21 δεν είναι διόλου απίθανος. Η Urus δε, έφτασε το ορόσημο των 15.000 μονάδων μέσα σε μόλις 3 χρόνια. Σίγουρα, ο όγκος πωλήσεων δεν συναγωνίζεται αυτόν της VW, για παράδειγμα, αλλά είναι τέτοιος που θα μπορούσε να πληγεί από την έλλειψη τσιπ. Η τακτική των Ιταλών, ωστόσο, να κάνουν τα «κουμάντα» τους σε πενταετή ορίζοντα, τους έχει σώσει.

Get it on Google Play Download on the App Store