Το Audi Q2 δεν θα δει δεύτερη γενιά

Το Q2 συγκαταλέγεται στα νεότερη μέλη της Audi οικογενείας, έχοντας παρουσιαστεί το 2016 και υποβληθεί σε facelift το 2020. Κάτι παραπάνω δεν πρόκειται να δούμε από το compact crossover του Ίνγκολσταντ, καθώς δεν πρόκειται να συνεχίσει σε δεύτερη γενιά.

Η είδηση ήρθε από το στόμα του ίδιου, του CEO της εταιρίας, στη Handelsblatt. Ο Markus Duesmann ανακοίνωσε τη μη ανανέωση της πορείας του Q2, που έρχεται να συμπληρώσει την ανάλογη εξέλιξη του A1: «Αποφασίσαμε να τερματίσουμε την παραγωγή του A1 και να μην εξελίξουμε διάδοχο για το Q2, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της εταιρίας. Η Audi θα επανατοποθετηθεί ως premium μάρκα, με λιγότερα μοντέλα στη βάση της γκάμας και περισσότερα στα υψηλότερα στρώματα». Με άλλα λόγια, ο Γερμανός κατασκευαστής θα επικεντρωθεί στην εξέλιξη μεγαλύτερων μοντέλων, με αυξημένα περιθώρια κέρδους.

Τα A1 και Q2 θα αποσυρθούν στο τέλος του κύκλου ζωής τους, που τοποθετείται κάποια στιγμή εντός της προσεχούς διετίας. Το A3 θα τοποθετηθεί στο ισόγειο του οικοδομήματος της Audi, με τις προσθήκες στις κατηγορίες των crossover και των ηλεκτρικών να αποτελούν ειλημμένη απόφαση. Ήδη εξελίσσεται το Q6 e-Tron, που θα τοποθετηθεί πάνω από το Q4 e-Tron, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το μεγαλύτερο e-Tron  να μετονομαστεί σε Q8 e-Tron. Μην ξεχνάμε πως μέχρι το 2033 η Audi θα έχει στραφεί πλήρως στην ηλεκτροκίνηση, με το τελευταίο θερμικό μοντέλο να παρουσιάζεται το 2026.

Get it on Google Play Download on the App Store