Ανανέωση μέσα – έξω για το Audi Q2

Η Audi παρουσίασε το ανανεωμένο μικρό SUV μοντέλο της Q2, τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμά του. Το φρεσκάρισμα του μοντέλου περιλαμβάνει αισθητικές παρεμβάσεις που το φέρνουν πιο κοντά στα μεγάλα SUV της μάρκας και το εξοπλίζει με τις πιο σύγχρονες προηγμένες τεχνολογίες.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic

Εξωτερικά, νέοι στάνταρ προβολείς LED κάνουν το Q2 ακόμα πιο εντυπωσιακό, ενώ τεχνολογία LED υπάρχει και στα πίσω φώτα, με προαιρετικά τα δυναμικά φλας. Το μήκος του έχει αυξηθεί ελαφρώς και τώρα φτάνει τα 4,21 μέτρα, με το πλάτος και το ύψος να έχουν παραμείνει τα ίδια (1,79 και 1,54 μέτρα αντίστοιχα). Οι σχεδιαστές επέκτειναν το μοτίβο του πολυγώνου, το οποίο ήδη χαρακτήριζε την εμπρόσθια όψη και το προφίλ του αυτοκινήτου και στο πίσω μέρος. Ο προφυλακτήρας διαθέτει ενσωματωμένο ένθετο διαχύτη με μεγάλα πολύγωνα πέντε όψεων. Το οκταγωνικό Singleframe εμπρός είναι ελαφρώς χαμηλότερο, με το αυτοκίνητο να δείχνει πλατύτερο. Στις εκδόσεις advanced και S  line, ιδιαίτερες σχεδιαστικές γραμμές παραπέμπουν στο Audi Sport quattro.

Νέα εμφάνιση και στο εσωτερικό του Audi Q2, όπου ξεχωρίζουν οι νέοι αεραγωγοί και ο επιλογέας των ταχυτήτων, οι νέες επενδύσεις και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός. Όσον αφορά στις ταπετσαρίες, το υλικό μικροϊνών Dinamica αντικαθιστά το Alcantara ενώ πολλές είναι οι δυνατότητες εξατομίκευσης. Προαιρετικά, διατίθενται σπορ καθίσματα, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός και βοηθητική θέρμανση, ηλεκτρική πίσω πόρτα και ένας κοτσαδόρος. Την υψηλή τεχνολογία ενισχύουν με την σειρά τους το Audi virtual cockpit με την οθόνη των 12,3 ιντσών και το σύστημα πολυμέσων με την οθόνη των 8,3 ιντσών.

Δείτε ακόμα: Νέο Audi S3 με 310 άλογα και 0-100 σε 4,8 δλ. (+video)

Το νέο Audi Q2 έρχεται με πληρέστατη γκάμα κινητήρων, με αιχμή του δόρατος τον 1.5 TFSI με την τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων (COD) και με ισχύ 150 ίππων και ροπή 250 Nm. Επιπλέον κινητήρες, συνολικά δύο TDI και τρεις TFSI θα προστεθούν στην πορεία. Όλοι οι κινητήρες συμμορφώνονται με το νέο πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6 AP και η τεχνολογία διπλής δόσης AdBlue των κινητήρων ντίζελ ελαχιστοποιεί τις εκπομπές NOx.

Το Q2 με τον 1.5 TFSI διαθέτει στάνταρ χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο ή προαιρετικά με το 7τάχυτο S tronic. Προηγμένη τετρακίνηση quattro είναι διαθέσιμη για ορισμένες εκδόσεις κινητήρα, με τον πολύδισκο συμπλέκτη που μεταφέρει μέρος ή όλη τη ροπή του κινητήρα στους πίσω τροχούς, να είναι περίπου ένα κιλό ελαφρύτερος σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Το νέο Q2 διαθέτει στάνταρ προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης, με το τιμόνι να γίνεται όλο και πιο άμεσο καθώς αυξάνεται η γωνία στροφής. Προαιρετικά, η Audi θα εξοπλίζει το Q2 με σπορ ανάρτηση που χαμηλώνει το αμάξωμα κατά δέκα χιλιοστά. Εναλλακτικά, η ανάρτηση διαθέτει έλεγχο απόσβεσης, που αυξάνει περαιτέρω το εύρος μεταξύ άνεσης και δυναμισμού και προαιρετικά περιλαμβάνει το Audi drive select.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε το νέο Audi A3 SB 35 TFSI S tronic 150 PS

Οι επιλογές για ζάντες και ελαστικά ξεκινούν από τις 16 ίντσες και το 205/60 ως μέγεθος ελαστικού. Στην κορυφή της σειράς υπάρχουν ζάντες 19 ιντσών από την Audi Sport με ελαστικά 235/40. Τρία νέα σχέδια ζαντών ολοκληρώνουν την γκάμα.

Τέλος, τα συστήματα υποβοήθησης για το Q2 προέρχονται απευθείας από τα μεγάλα SUV της μάρκας. Πλήρης γκάμα, από το τυπικό Audi pre sense με ραντάρ για να σκανάρει την περιοχή μπροστά από το αυτοκίνητο, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα ή να μειωθεί η σοβαρότητά τους, την προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας (στάνταρ αμφότερα) έως τα προαιρετικά συστήματα που ανήκουν στα ειδικά πακέτα “Drive”, “Safety” και “Park”. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο πακέτο Drive που περιλαμβάνει ένα νέο high-end σύστημα, το adaptive cruise assist, το οποίο διατίθεται σε συνδυασμό με το MMI navigation plus, το Audi virtual cockpit και το S tronic και το οποίο λειτουργεί σε ολόκληρο το εύρος ταχυτήτων.

Το ανανεωμένο Audi Q2 αναμένεται στην Ελλάδα προς το τέλος του έτους, με τις τιμές αναλυτικά να ανακοινώνονται κοντά στην άφιξη του μοντέλου.

Δείτε ακόμα: Σας έχει λείψει το τρίθυρο Audi S3;

Get it on Google Play Download on the App Store