Σας έχει λείψει το τρίθυρο Audi S3;

Η Audi παρουσίασε με κάθε επισημότητα το νέο S3 πριν λίγες μέρες, σε Sportback (5θυρο δηλαδή) και Sedan. Από την προηγούμενη γενιά του, που λανσαρίστηκε το 2013, τρίθυρο αμάξωμα δεν υφίσταται. Θα θυμάστε, όμως, πως το S3 ξεκίνησε αποκλειστικά ως τέτοιο.

Από το 1999 μέχρι το 2004, το S3 με τον θρυλικό 1.8 20VT κάτω από το καπό διατίθετο μόνο με 3 πόρτες. Ο διάδοχος (8P) εισήγαγε την έκδοση Sportback και έβαλε τις 5 πόρτες, την πρακτικότητα και τον οικογενειακό χαρακτήρα στο ρεπερτόριο του -ελέω RS 3- δεύτερου πια τη τάξει A3.

Δείτε ακόμα: Πόσο αποτελεσματικός είναι ο Haldex του S3; (+video)

Το «έργο» φαινόταν από μακριά για την 3η γενιά, καθότι ένα με ένα τα hot hatches άρχισαν να καταργούν τις τρίθυρες εκδόσεις. Το S3 8V (κωδική ονομασία, δεν ήταν 8βάλβιδη η κεφαλή) ήταν το τελευταίο που είδαμε με την κλασική, άλλοτε δείγμα σπορτίβ χαρακτήρα, τρίπορτη διάταξη. Κι αυτό, μέχρι το facelift του 2016.

Από τότε μέχρι και την σημερινή, 4η γενιά, οι 3 πόρτες μας έχουν αποχαιρετήσει. Και δεν προβλέπεται να επιστρέψουν. Ευτυχώς, υπάρχουν renderings σαν αυτό του spdesignsest να μας δίνουν μια γεύση από τον απαγορευμένο καρπό.

Δείτε επίσης: Audi S3 «φορτώνει» Nissan GT-R (+video)

https://www.instagram.com/p/CD50dURJJ70/?utm_source=ig_web_copy_link

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε το νέο Audi A3 SB 35 TFSI S tronic 150 PS

Να θυμίσουμε πως την κίνηση αναλαμβάνει ο 2λιτρος TFSI των 310 ίππων και 400 Nm, πάντα σε αγαστή συνεργασία με το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη S tronic και το σύστημα τετρακίνησης quattro. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 4,8 δλ. και η τελική περιορίζεται κατά τα ειωθότα ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store