Η Bentley που τρελαίνεται για drift (+video)

Τις Bentley έχουμε συνηθίσει να τις βλέπουμε στα χέρια διασημοτήτων, σε εκδηλώσεις της υψηλής κοινωνίας ή σε ανάκτορα, το πολύ σε τελικές στην autobahn. Σε πίστα και, δη, «γυρισμένες», ποτέ. Η νέα Continental GT Speed, είναι η χορευτική και «καπνισμένη» εξαίρεση!

Η κορυφαία έκδοση της Continental δεν διαφέρει εξωτερικά από την απερχόμενη, πέρα από κάποια νέα χρώματα. Όσα ρεπό πήραν οι σχεδιαστές κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του μοντέλου, τα δούλεψαν με το παραπάνω οι μηχανικοί της Bentley. Ο 6λιτρος W12 twinturbo κέρδισε 24 άλογα, φτάνοντας συνολικά τους 650. Η ροπή κρίθηκε πως δεν έχρηζε ενίσχυσης, καθώς με 900 Nm η GT Speed είναι από τα ισχυρότερα αυτοκίνητα στον πλανήτη. Το 8άρι αυτόματο κιβώτιο αναλαμβάνει τη μεταφορά της ισχύος σε όλους τους τροχούς, όμως ο τρόπος που αυτή περνάει στο οδόστρωμα συγκεντρώνει όλο το ενδιαφέρον.

Καταρχάς, διαθέτει το σύστημα AWS που πρωτοείδαμε στη Flying Spur. Η GT Speed γίνεται η πρώτη Continental με σύστημα τετραδιεύθυνσης, το οποίο είναι η αναβαθμισμένη μορφή αυτού στη σεντάν. Εκεί, οι πίσω τροχοί στρίβουν μόνο αντίθετα από τους εμπρός και σε χαμηλές ταχύτητες, προς βελτίωση της ευελιξίας. Εδώ, όμως, απολαμβάνουν ελευθερία κινήσεων. Στις χαμηλές ταχύτητες στρίβουν όπως στη Flying Spur, αλλά στις υψηλές δεν μένουν άπραγοι. Ακολουθούν τους μπροστινούς, ενισχύοντας τη σταθερότητα του αυτοκινήτου. Με 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δλ. και τελική 335 χλμ./ώρα, η συνδρομή τους είναι πέρα για πέρα ευπρόσδεκτη.

Ο πίσω άξονας δέχτηκε πολλή «αγάπη» από το πολυδύναμο επιτελείο της βρετανικής φίρμας, αποκτώντας για πρώτη φορά στα χρονικά των Bentley ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό! Εκτός αυτού, όταν επιλεγεί το πρόγραμμα Sport το μέγιστο ποσοστό ισχύος που μπορεί να δεχτεί ο εμπρός άξονας, φτάνει στο 28%. Κάτι που δίνει τη δυνατότητα στο κουπέ των 2.273 κιλών να κινηθεί με γωνίες… Nissan Silvia!

Για τη μείωση του βάρους, ιδιαίτερα του μη φερόμενου, διατίθενται προαιρετικά τα μεγαλύτερα δισκόφρενα που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο. Οι κεραμικοί δίσκοι των 440 χλστ. εμπρός συνδυάζονται με 10πίστονες δαγκάνες, με το συνολικό βάρος του συστήματος πέδησης να μειώνεται κατά 35 κιλά.

Get it on Google Play Download on the App Store