Τετρακινητήριο ηλεκτρικό από τη BMW M (+video)

Η BMW δεν σταματά να γιορτάζει τα 50 χρόνια των μοντέλων M, παρουσιάζοντας σχεδόν κάθε εβδομάδα κάτι καινούργιο. Το M GmbH δεν αποποιείται του ηλεκτρισμού, έχοντας ήδη παρουσιάσει την i4 M50 και το κτηνώδες iX M60. Για τα 50 «κεράκια» του, ωστόσο, το τμήμα ειδικών αποστολών του Βαυαρού κατασκευαστή ετοίμασε μια πολύ ιδιαίτερη δημιουργία.

Στο σύντομο video teaser της BMW βλέπουμε μια λαχανί i4 M50 να κάνει τις βόλτες της, επιδεικνύοντας τα κάλλη των ηλεκτροκίνητων M. Προς το τέλος του κλιπ, όμως, εμφανίζεται μια άλλη «Μπέμπα», η οποία καταθέτει αμέσως διαπιστευτήρια. Περιμένοντας να ανοίξει η πύλη του εργοστασίου από το οποίο βγαίνει, η μυστήρια M αρχίζει να καίει λάστιχο κάνοντας επιτόπιες σβούρες! Μια ικανότητα που θυμίζει άρμα μάχης και έχουμε δει να διαθέτουν τετρακινητήρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως το Rivian R1T. Κάτι που σημαίνει πως το «επόμενο κεφάλαιο», ως αποκαλείται από τους ίδιους τους Βαυαρούς, ενστερνίζεται την ίδια διάταξη κινητήρων.

Οι πληροφορίες είναι ακόμα ελάχιστες αναφορικά με το νέο μοντέλο, ωστόσο κρίνοντας πως η i4 M50 διαθέτει 544 ίππους και 795 Nm από δυο ηλεκτροκινητήρες, τότε το νέο ηλεκτρικό «χτύπημα» από τη Βαυαρία θα πρέπει να είναι ισχυρότερο. Εμφανισιακά διακρίνουμε το κουπέ αμάξωμα, αν και το καμουφλάζ περιλαμβάνει μπόλικα αυτοκόλλητα και το σώμα της M4, οπότε ακόμα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πώς θα είναι η τελική μορφή του αυτοκινήτου. Ούτε αν θα μπει στην παραγωγή αυτούσιο. Οι Βαυαροί πάντως δηλώνουν πως η τεχνολογία των τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων και οι α λα τανκ πιρουέτες, θα περάσουν σε μελλοντικά EVs της φίρμας.

Get it on Google Play Download on the App Store