Νέο ηλεκτρικό Fiat 500 hatchback la Prima

120

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προ-παραγγελίας του νέου ηλεκτρικού Fiat 500 «la Prima» cabrio που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο στο Μιλάνο, η γκάμα του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου του Ομίλου FCA επεκτείνεται με την περιορισμένης παραγωγής έκδοση 500 «la Prima» hatchback.

Δείτε ακόμα: Ακαταμάχητες τιμές για το νέο Fiat Panda

Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του νέου ηλεκτρικού 500 «la Prima» hatchback αποτελεί η γυάλινη πανοραμική οροφή. Το πίσω μέρος διαθέτει πλέον μια κλασσική 3η πόρτα για το χώρο αποσκευών, καθώς και ένα νέο σπόιλερ για ακόμα καλύτερη αεροδυναμική. Διαθέσιμοι είναι τρεις χρωματισμοί: Ocean Green (πέρλα), Mineral Grey (μεταλλικό) και Celestial Blue (τριών επιστρώσεων).

Δείτε ακόμα: Τιμή από 11.990 ευρώ το νέο Fiat Panda Hybrid

Η πόρτα του χώρου αποσκευών έχει μεγαλύτερη καμπυλότητα προσφέροντας αυξημένη ευρυχωρία. Παράλληλα διατηρεί τις καθαρές γραμμές που κάνουν το αυτοκίνητο ιδιαίτερα κομψό. Το τμήμα πάνω από το χώρο για την πινακίδα κυκλοφορίας φιλοξενεί μια επιφάνεια χρωμίου, καθώς και το νέο λογότυπο της FIAT. Μια τελευταία λεπτομέρεια είναι οι οριζόντιες γραμμές που συνεχίζουν μέχρι τα φωτιστικά σώματα ενισχύοντας το οπτικό πλάτος του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμα: Τι καινοτομία είχε το Fiat Cinquecento;

Οι μπαταρίες λιθίου του ηλεκτρικού 500 έχουν χωρητικότητα 42 kWh και δίνουν αυτονομία έως 320 χλμ. στον κύκλο μετρήσεων WLTP. Για τη βελτιστοποίηση του χρόνου φόρτισης, το ηλεκτρικό 500 εφοδιάζεται με ένα σύστημα ταχυφόρτισης 85kW, ικανό να «γεμίσει» τις μπαταρίες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα απαιτούνται μόλις 5 λεπτά για να αποθηκευτεί ενέργεια ικανή να μετακινήσει το αυτοκίνητο για 50 χλμ. Ο ταχυφορτιστής μπορεί να φορτίσει σε επίπεδο 80% τις μπαταρίες σε μόλις 35 λεπτά ενώ χάρη στο βύσμα «Combo 2» έχει τη δυνατότητα φόρτισης με συνεχές ή εναλλασσόμενο ρεύμα. Όπως και στην περίπτωση του cabrio, έτσι και στο hatchback η έκδοση «la Prima» του νέου ηλεκτρικού 500 προσφέρεται με το σύστημα easy Wallbox, το οποίο συνδέεται με το οικιακό δίκτυο μέσω απλής πρίζας. Το σύστημα συνοδεύεται από καλώδιο τύπου «Mode 3» που επιτρέπει τη φόρτιση στο σπίτι ή σε δημόσιο φορτιστή με ισχύ φόρτισης έως 11kW.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Fiat Panda 0.9 TwinAir 80 HP CNG

Το ηλεκτρικό 500 διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης: Normal, Range και Sherpa. Ειδικότερα το πρόγραμμα Sherpa επενεργεί σε μεγάλο αριθμό συστημάτων του αυτοκινήτου για να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας και περιορίζει τη μέγιστη ταχύτητα στα 80 χλμ./ώρα. Ο κινητήρας έχει ισχύ 118 ίππων, προσφέρει τελική ταχύτητα 150 χλμ./ώρα (με περιοριστή ταχύτητας) και επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 9 δλ.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Fiat 500X 1.3 Turbo FireFly 150 HP DCT Cross

Ενδεικτικά, η τιμή του 500 «la Prima» στην Ιταλία -μαζί με το easyWallbox- είναι στις 34.900 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Fiat 500 αναμένεται να είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα στο τέλος του έτους.