Υαλοκαθαριστήρες – «λέιζερ» από τη Jeep (+video)

Όσοι έχουν βουτήξει σε νερόλακκο με το SUV τους ή απλά τους έχει κάνει χάλια το παρμπρίζ λασποβροχή, γνωρίζουν πως οι υαλοκαθαριστήρες αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες. Η Jeep φαίνεται πως βρήκε τη λύση, μέσα από τους νέους καθαριστήρες που εξέλιξε για τα Wrangler και Gladiator.

Η τεχνολογία των Αμερικανών είναι απλή, αλλά συνάμα εξαιρετικά αποτελεσματική. Κάθε υαλοκαθαριστήρας διαθέτει 12 οπές ακριβείας, που δημιουργούνται με τη χρήση laser cut. Οι οπές αυτές ψεκάζουν πλυστικό, μέσω σωλήνωσης στο σώμα του καθαριστήρα, όταν ο οδηγός τραβήξει τον αντίστοιχο μοχλό πίσω από το τιμόνι. Κατ’ αυτό τον τρόπο, γίνονται δυο ενέργειες σε μια κίνηση. Αντί πρώτα να ψεκάζεται το πλυστικό από τα πιτσιλιστήρια και μετά να περνάνε οι καθαριστήρες, εδώ η διαδικασία πραγματοποιείται «με τη μία». Συνεπώς η απομάκρυνση της βρωμιάς γίνεται ταχύτερα και αποτελεσματικότερα, καθώς με το συνήθη τρόπο πολλές φορές δημιουργείται ένα μικτό στρώμα (πλυστικό και ακαθαρσίες) στο παρμπρίζ μέχρι να καθαριστεί, δυσχεραίνοντας την ορατότητα.

Οι ειδικοί καθαριστήρες της Jeep προς το παρόν διατίθενται για τα πιο σκληροπυρηνικά τους μοντέλα, που είναι και πιο πιθανόν να συναναστραφούν με ακραίες εκτός δρόμου καταστάσεις. Στη συνέχεια, όμως, η τεχνολογία θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη γκάμα της εταιρίας. Όσοι θέλουν να αναβαθμίσουν την ποιότητα καθαρισμού του παρμπρίζ τους, αρκεί να εκταμιεύσουν 135 ευρώ (138 δολάρια) για το σετ.

Get it on Google Play Download on the App Store