Νέο Kia Sorento Plug-in Hybrid 1.6 T-GDi 265 PS

Το νέο Kia Sorento παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε έκδοση Plug-in Hybrid, η οποία θα συνδυάζει την αυξημένη απόδοση, με χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων. Μάλιστα, το Sorento Plug-in Hybrid είναι το δεύτερο εξηλεκτρισμένο μοντέλο στην γκάμα του καινούργιου Sorento, αφού υπάρχει και Sorento Hybrid.

Δείτε ακόμα: Kia Ceed 1.0 T-GDi VS Toyota Corolla 1.2T

Αξιοσημείωτο είναι ακόμα το γεγονός ότι το πρώτο 6μηνο του 2020, ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα που πούλησε η Kia στην Ευρώπη ήταν εξηλεκτρισμένα, συμπεριλαμβανομένων των mild-hybrid, hybrid, battery electric και plug-in hybrid. Όσον αφορά το νέο Sorento Plug-in Hybrid θα ξεκινήσει να διατίθεται στην Ευρώπη στις αρχές του 2021, πάντα συνοδευόμενο με εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών ή 150.000 χλμ. (καλύπτει και την μπαταρία).

Το υβριδικό σύστημα με πρίζα αποτελείται από τον 1.6 λτ. T-GDi κινητήρα βενζίνης των 180 ίππων και 265 Nm ροπής, ένα ηλεκτροκινητήρα ισχύος 91 ίππων και 304 Nm ροπής και μια μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 13,8 kWh. Συνδυαστικά η απόδοση φτάνει τους 265 ίππους και τα 350 Nm ροπής. Η δύναμη στέλνεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 ταχυτήτων. Η κατανάλωση, οι εκπομπές CO2 και η αυτονομία με μόνο την ηλεκτρική ενέργεια θα ανακοινωθούν όταν πλησιάσει η έναρξη των πωλήσεων.

Δείτε ακόμα: Ανανέωση για τη μικρότερη κούρσα της Kia

Παράλληλα, το Sorento Plug-in Hybrid προσφέρει γενναιόδωρους χώρους για έως 5 ή 7 επιβάτες, όπως οι εκδόσεις diesel και Hybrid. Ο χώρος αποσκευών φτάνει έως την οροφή τα 898 λτ. στην 5θέσια έκδοση ή τα 809 λτ. στην 7θέσια, ενώ όταν όλες οι θέσεις χρησιμοποιούνται υπάρχουν 175 λτ. (179 λτ. στο Sorento Hybrid).

Εξωτερικά, η μόνη ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του νέου Sorento, είναι τα λογότυπα ‘eco plug-in’ και το δεύτερο ανοιγόμενο κάλυμμα πίσω και δεξιά για την υποδοχή της πρίζας. Το εσωτερικό διαθέτει εντυπωσιακό σχεδιασμό, ένα μεγάλο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και μια οθόνη στο κέντρο του ταμπλό 10,25 ιντσών.

Τέλος, η παραγωγή του Kia Sorento Plug-in Hybrid για τις αγορές της Ευρώπης θα γίνεται στο εργοστάσιο του Hwasung στην Κορέα.

Δείτε ακόμα: Από 14.190 ευρώ το νέο Kia Stonic και υβριδικό

Get it on Google Play Download on the App Store