Ανανέωση για τη Mercedes C-Class (+video)

Η Mercedes C-Class διατίθεται από το 2014 και η γερμανική μάρκα έκρινε πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή για την ανανέωσή της. Και έτσι και έκανε, παρουσιάζοντάς μας τις πρώτες επίσημες εικόνες και πληροφορίες από την ανανεωμένη C-Class, η οποία θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Δείτε ακόμη: Νέα Mercedes-AMG G 63 με 585 ίππους

Όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας από τις επίσημες εικόνες που σας παρουσιάζουμε πιο πάνω, η αναβάθμιση της C-Class δεν έχει αγγίξει το αισθητικό κομμάτι και όπως θα καταλάβετε και πιο κάτω αφορά κυρίως την τεχνολογική αναβάθμιση του αυτοκινήτου.

Σχεδιαστικά λοιπόν, οι αλλαγές είναι εξαιρετικά περιορισμένες και εντοπίζονται στην ελαφρώς ανασχεδιασμένη μάσκα και τους επίσης ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, και τα αναβαθμισμένα φώτα LED εμπρός και πίσω. Νέες είναι και οι ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, ενώ πλουσιότερη κατά δύο χρώματα είναι και η χρωματική παλέτα του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό η μεγαλύτερη αλλαγή έχει να κάνει με την δυνατότητα επιλογής του ψηφιακού πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών (τον έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα και φυσικά εδώ στην E-Class στο video που σας παρουσιάσαμε). Εκτός αυτής της αλλαγής όμως, έχουμε νέο τιμόνι, με πάνελ αφής και νέα οθόνη για το σύστημα πολυμέσων 10, 25 ιντσών (προαιρετικός εξοπλισμός, βασικός είναι η οθόνη 7,0 ιντσών).

Η μεγαλύτερη αλλαγή όμως έχει να κάνει με την δυνατότητα της ανανεωμένης Mercedes C-Class να πηγαίνει μόνη της! Και αυτό γιατί έχει προικιστεί με το Intelligent Drive το οποίο διαθέτει πολλές επιμέρους τεχνολογίες που με τη σειρά τους καθιστούν ουσιαστικά το αυτοκίνητο αυτόνομο.

Το σύστημα Intelligent Drive της Mercedes μπορεί να διατηρεί σταθερή ταχύτητα, ακόμη και να ακινητοποιεί το αυτοκίνητο σε συνθήκες κίνησης και να το εκκινεί εκ νέου, χωρίς καμία συμμετοχή από τον οδηγό, κάνοντας έτσι το σταμάτα-ξεκίνα μέσα στην πόλη πολύ πιο ανώδυνο. Στο video που ακολουθεί πιο κάτω μπορείτε να δείτε πως λειτουργεί το συγκεκριμένο σύστημα σε ελληνικό αυτοκινητόδρομο, στην E-Class Coupe.

Διαβάστε επίσης: Νέα BMW X4: Μεγαλύτερη και πιο ισχυρή από ποτέ (+video)

Αλλαγές σχετικά με τα μοτέρ της ανανεωμένης C-Class δεν ανακοινώθηκαν από την Mercedes, επομένως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης για να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Get it on Google Play Download on the App Store