Έρχεται κτηνώδης Mercedes-AMG GT73 με 810 ίππους!

Η Mercedes-AMG το έχει βάλει σκοπό να σοκάρει άπαντες με την ισχύ και τις επιδόσεις των μοντέλων της. Η αρχή έγινε με την GT Black Series και το ρεκόρ ταχύτερου γύρου όλων των εποχών στο Nurburgring, για αυτοκίνητο παραγωγής. Το Project ONE είναι σχεδόν έτοιμο να φέρει τον κυρίαρχο της Formula 1 στους δημόσιους δρόμους. Και η GT 73 θέλει να προσφέρει 805 άλογα στους οικογενειάρχες «πιλότους»!

Οι Γερμανοί ετοίμασαν μια εκδήλωση κι ένα video για την κληρονομιά των AMG, από την 300 SEL 6.8 «Red Sow» του 1968 μέχρι την W12 – το μονοθέσιο που θα έχουν στα χέρια τους οι Lewis Hamilton και Valtteri Bottas την προσεχή σεζόν της F1. Στο video βλέπουμε και την GT Black Series, μαζί με το Project ONE, όμως είναι οι φωτογραφίες που κάνουν τις αποκαλύψεις. Εκεί, δίπλα στην W12 και το Project ONE, παρατηρούμε μια GT 4-Door Coupe με καμουφλάζ. Το οποίο, αν επαληθευτούν οι φήμες, κρύβει το ισχυρότερο σεντάν παραγωγής όλων των εποχών!

Η GT 73 e είναι η μεγαλύτερη αδερφή της GT 63 S, που αποδίδει 639 ίππους και 900 Nm ροπής από τον 4.0 V8 twinturbo. Το ίδιο μοτέρ φέρεται να έχει κάτω από το καπό και η 73άρα, αλλά με τη συνδρομή ηλεκτροκινητήρα παρμένου από το μονοθέσιο! Το υβριδικό σύνολο λέγεται πως αποδίδει πάνω από 800 ίππους, με την επικρατέστερη τιμή να «κλειδώνει» στα 810 άλογα και κοντά -ενδεχομένως και πάνω από- στα 1.000 Nm! Οι επιδόσεις αναμενόμενα θα προσεγγίζουν επίπεδα hypercar, με το 0-100 χλμ./ώρα να απαιτεί λιγότερο από 3 δλ. και την τελική να εικάζεται πως θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 350 χλμ./ώρα. Με άλλα λόγια, μιλάμε για κάτι ανάλογο της Brabus Rocket σε εργοστασιακή μορφή.

Get it on Google Play Download on the App Store