Νέο Renault Zoe: Μεγαλύτερη αυτονομία, full τεχνολογία!

Μπορεί στη χώρα μας να μην ήρθε καμία από τις 2 γενιές του Renault Zoe, αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο της γαλλικής μάρκας είναι best seller στα ηλεκτρικά οχήματα, με πωλήσεις που ξεπερνούν τις 150.000, έχοντας κερδίσει παράλληλα και παραπάνω από 60 βραβεία.

Το νέο ηλεκτρικό μικρό μοντέλο της Renault δεν παρουσιάζει τρομερές αλλαγές στην εμφάνιση συγκριτικά με τους προκατόχους του, όμως η 3η γενιά του διαθέτει μεγαλύτερη αυτονομία που αγγίζει τα 390 χλμ.

Δείτε ακόμη: Νέο μικρό SUV Renault Triber

Οι διαστάσεις του αμαξώματος παραμένουν ίδιες με το απερχόμενο μοντέλο, όμως ο εμπρός προφυλακτήρας είναι ανασχεδιασμένος, νέα είναι και τα φωτιστικά σώματα που φιλοξενούν τα LED φώτα ημέρας σε σχήμα C, τα πίσω φανάρια είναι LED και πίσω από το λογότυπο της Renault εξακολουθεί και υπάρχει η θύρα φόρτισης του Zoe.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι εντονότερες, όπου το σαλόνι και το ταμπλό είναι νέα, ενώ ο τεχνολογικά προηγμένος χαρακτήρας του Zoe τονίζεται τόσο από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10 ιντσών, ο οποίος διανθίζεται από την οθόνη αφής 9,3 ιντσών που βρίσκεται στο ανώτερο σημείο της κεντρικής κονσόλας και ελέγχει το σύστημα πολυμέσων Renault EASY LINK. Η ενημέρωση του χρήστη είναι πλήρης, μιας και πέρα από τον έλεγχο του συστήματος πολυμέσων, μέσω της οθόνης παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες, όπως η διαθεσιμότητα σταθμών φόρτισης σε πραγματικό χρόνο. Στο ποιοτικό κομμάτι τώρα, η Renault αναφέρει πως γίνεται χρήση ποιοτικών υλικών, με το φινίρισμα να είναι εξαιρετικό.

Διαβάστε επίσης: Έρχονται σημαντικές αλλαγές στην Renault

Και πάμε τώρα στο ζουμί της υπόθεσης που δεν είναι άλλο από τον ηλεκτροκινητήρα, αλλά και την αυτονομία που θα προσφέρει το χαριτωμένο ηλεκτρικό γαλλικό μοντέλο. Το Zoe στην 3η του γενιά διαθέτει έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 136 ίππων και ροπή 245 Nm, αλλά παραμένει διαθέσιμο και το μικρότερο ηλεκτρικό μοτέρ της προηγούμενης γενιάς με τους 110 ίππους. Ο ισχυρότερος κινητήρας θα «εκτοξεύει» το Zoe έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 10 δλ., με την τελική του ταχύτητα να ανέρχεται πλέον στα 140 χλμ./ώρα.

Οι Γάλλοι μηχανικοί κατόρθωσαν να ενσωματώσουν μια μεγαλύτερη μπαταρία (όχι όμως σε διαστάσεις) 52kWh, η οποία προσφέρει 390 χιλιόμετρα αυτονομία στο Zoe, με δυνατότητα φόρτισης μέσω εναλλασσόμενου ρεύματος μέχρι 22 kW, όσο και συνεχούς ρεύματος μέχρι τα 50 kW.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Renault Clio 0.9 TCe 90hp

Σε ότι αφορά τους χρόνους φόρτισης, το Zoe θα μπορεί να φορτίσει από τη συμβατική οικιακή παροχή ρεύματος σε 9 ώρες και 25 λεπτά, σε δημόσιο σημείο φόρτισης των 11 kW, εντός δυο ωρών η αυτονομία του Zoe θα ανέρχεται στα 125 χλμ., ενώ με παροχή 50 kW μέσα σε μισή ώρα η αυτονομία του Zoe θα αγγίζει τα 150 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store