Μαγνήτης περιπέτειας το Nissan Magnite (+video)

Η Nissan έχει σχεδόν έτοιμο το νέο της B-SUV, με το Magnite να τοποθετείται κάτω από το Juke και να απευθύνεται στις αναπτυσσόμενες αγορές του κόσμου.

Δείτε ακόμα: Πόσο κόστισε η αλλαγή του ονόματος Datsun σε Nissan;

Το Magnite αρχικά εξελίχθηκε για να φορέσει τα σήματα της Datsun, όμως οι Ιάπωνες τελικά πήραν την απόφαση να το λανσάρουν ως Nissan. Το είδαμε σαν πρωτότυπο πριν μερικούς μήνες και τώρα βρίσκεται στο τελικό στάδιο δοκιμών, εν όψει της πρεμιέρας που είναι προγραμματισμένη για τις 21 Οκτώβρη. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-A και μοιράζεται μηχανικά μέρη τόσο με τα Renault Kwid/Triber, όσο και το Datsun redi-GO. Η Nissan δεν αποκαλύπτει ακόμα τεχνικά χαρακτηριστικά, όμως δεδομένης της σχέσης με τα ανωτέρω μοντέλα θεωρείται σίγουρη η ύπαρξη του 1.0 SCe των 72 ίππων, ενώ δεν αποκλείεται ο υπερτροφοδοτούμενος 1.0 IG-T των 100 ίππων. Σε αμφότερα τα μοτέρ, θα είναι διαθέσιμα χειροκίνητα και αυτόματα κιβώτια (ημιαυτόματο στο ατμοσφαιρικό, CVT στο τούρμπο).

Παρότι το χαμηλό κόστος είναι προτεραιότητα, στο εσωτερικό θα συναντάμε μέχρι οθόνη αφής 8 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, cruise control και εποπτική δυνατότητα 360 μοιρών μέσω καμερών.

Διαβάστε επίσης: Θα αγοράζατε το μικρό Datsun Go με 4.500 ευρώ;

Το αυτοκίνητο αρχικά θα διατεθεί στην Ινδία, με βάση τις ανάγκες της οποίας έχει σχεδιαστεί στην Ιαπωνία. Αργότερα, θα βρει το δρόμο και για παρόμοιες αγορές.

Get it on Google Play Download on the App Store