Ζυγώνει η πρεμιέρα του νέου Nissan Qashqai (+video)

Η Nissan συνεχίζει να μας δίνει εικόνες από το επερχόμενο Qashqai 3ης γενιάς, επικεντρώνοντας αυτή τη φορά το ενδιαφέρον στο πίσω μέρος.

Στο σύντομο teaser των 15 δλ. οι Ιάπωνες δείχνουν το πίσω αριστερό φανάρι, που είναι η πρώτη λήψη από τα μετόπισθεν του νέου crossover. Ιδέα από τα εμπρός φωτιστικά σώματα και τη γραμμή της οροφής είχαμε πάρει από το προηγούμενο teaser, οδηγώντας μας σιγά-σιγά στην επίσημη πρεμιέρα του best seller της ιαπωνικής φίρμας, που είναι προγραμματισμένο για τις 18 Φλεβάρη. Σε αντίθεση με μπροστά, όπου οι ομοιότητες με τα Juke και Ariya είναι έκδηλες, πίσω συναντάμε παρόμοιο μοτίβο με του σημερινού Qashqai.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, η 3η γενιά του γεννήτορα των μικρομεσαίων crossovers θα κινείται από δύο μηχανικά σύνολα. Αρχικά με τον 1.3 λτ. κινητήρα βενζίνης με ήπια υβριδική τεχνολογία και σε δύο εκδόσεις ισχύος, 140 και 160 ίππων, με την τελευταία να προσφέρεται και με 4κίνηση. Το mild hybrid με σύστημα 12v ενσωματώνει μια ξεχωριστή εγκατάσταση μπαταρίας λιθίου τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο και τη γεννήτρια με ιμάντα για τη συλλογή ενέργειας από την πέδηση. H πιο δυνατή έκδοση θα είναι η πλήρως υβριδική ePower, με ισχύ 190 ίππων. Ένας βενζινοκινητήρας 1.5 λίτρων και  157 ίππων συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 190 ίππων, παράγοντας συνδυαστικά 190 άλογα και 330 Nm ροπής, που καταλήγουν αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς.

Get it on Google Play Download on the App Store