Πρώτη εμφάνιση του νέου «πράσινου» Opel Mokka

81

To Opel Mokka το οποίο λανσαρίστηκε το 2012, ενώ το 2016 ανανεώθηκε και απέκτησε το γράμμα «X», πρόκειται σύντομα να αντικατασταθεί, από ένα εντελώς νέο μοντέλο, που θα αποκαλυφθεί πλήρως σύντομα.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Opel Corsa 1.2 Turbo 100 PS

Το νέο Opel Mokka εμφανίζεται στο δρόμο, καμουφλαρισμένο μεν, αλλά έτοιμο για τις πρώτες σημαντικές δοκιμές από τους μηχανικούς της Opel. Και είναι ηλεκτρικό. Η δεύτερη γενιά Mokka είναι ολοκαίνουργια, με νέα τεχνολογία, που περιλαμβάνει και σύστημα ηλεκτροκίνησης, δοκιμάζεται σχολαστικά, αξιολογείται και επικυρώνεται πριν λανσαριστεί στην αγορά. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Τα πρώτα αυτοκίνητα παραγωγής θα είναι ηλεκτρικά και αναμένεται να φτάσουν στους πελάτες στις αρχές του 2021. Τα αυτοκίνητα δοκιμών αφήνουν έναν υπαινιγμό σχετικά με τι μπορεί να κρύβεται πίσω από το καμουφλάζ: ένα μεγάλο κίτρινο K στα πράσινα-μαύρα πλαϊνά τμήματα – K όπως στο Mokka.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Opel Grandland X 1.5D 130 PS

Η νέα γενιά απαλλάσσεται από το γράμμα ‘X’ στο όνομα – όπως και η δημοφιλής πρώτη γενιά που έκανε το ντεμπούτο της το 2012. Οι πελάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με μπαταρία, αλλά θα διατίθεται και με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Οι αναλογίες του νέου Mokka ήδη διαγράφονται πίσω από το καμουφλάζ, χάρη στους ευδιάκριτους κοντούς εμπρός και πίσω προβόλους – σε πλήρη αρμονία με την εξελιγμένη σχεδιαστική φιλοσοφία Opel. Επιπλέον, οδηγοί και επιβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους ένα πλήρως ψηφιοποιημένο εσωτερικό. Οι σχεδιαστές της Opel σκόπιμα επικεντρώθηκαν στα ουσιώδη και απαραίτητα, καταργώντας οτιδήποτε «φλύαρο».

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Opel Crossland X 1.5D 120 PS auto

Ο CEO της Opel, Michael Lohscheller είπε χαρακτηριστικά: «Παρακολούθησα στενά την εξέλιξη του νέου Mokka για δυόμισι χρόνια και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό το νέο Opel, το οποίο θα είναι ηλεκτρικό από την αρχή! Μπορώ να υποσχεθώ ότι το νέο Mokka θα είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά αυτοκίνητα στη μακροχρόνια ιστορία μας! Αυτή η δεύτερη γενιά αποτυπώνει όλα όσα συμβολίζει η Opel σήμερα και στο μέλλον, και θα αλλάξει την αντίληψη για τη μάρκα μας. Οι μηχανικοί μας έχουν ακόμα σημαντική δουλειά να κάνουν, αλλά εγώ ανυπομονώ να σας παρουσιάσω σύντομα το νέο Mokka.»

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Opel Mokka X 1.6 CDTI 136 PS Auto