Νέα και καλοκαιρινή Porsche 911 Targa (+video)

Εν μέσω καύσωνα, η Porsche παρουσιάζει την πλέον ταιριαστή έκδοση της νέας 911, την Targa. Όχι τελείως ανοιχτή, όπως η Cabrio, ούτε περιοριζόμενη σε μια ηλιοροφή, όπως στην Coupe, η Targa αποτελεί τη μέση λύση και ένα από τα πιο ιστορικά αμαξώματα στην ιστορία της 911, καθώς εμφανίστηκε μόλις 2 χρόνια μετά την Coupe (1965) και σχεδόν 20 πριν την Cabrio (1982).

Όπως στην 991, έτσι και στην 992 μια αλουμινένια αψίδα πίσω από τα καθίσματα, μαζί με μια συρόμενη υφασμάτινη οροφή και ένα γυάλινο παρμπρίζ αναλαμβάνουν να χαρίσουν τον καλοκαιρινό τόνο στην καμπίνα, αλλά και την εμφάνιση. Ολόκληρη η κατασκευή αψίδας-παρμπρίζ ανασηκώνεται, προκειμένου να αναδιπλωθεί η οροφή. Η διαδικασία ελέγχεται πλήρως ηλεκτρονικά και διαρκεί μόλις 19 δευτερόλεπτα.

Δείτε ακόμα: Η νέα Porsche 911 GT3 οργιάζει στη Μόντσα (+video)

Η αψίδα και το κρύσταλλο είναι η ειδοποιός αισθητική διαφορά της Targa. Κατά τα άλλα, οι αλλαγές των Coupe και Cabrio είναι και εδώ παρούσες. Ξεχωρίζει το φαρδύτερο κατά 45 χλστ. εμπρός μέρος, σε σχέση με την 991, ενώ πίσω η λωρίδα που ενώνει τα φωτιστικά σώματα αναλαμβάνει τόσο τον ρόλο του πρωταγωνιστή, όσο και αυτόν της σύνδεσης με το ένδοξο παρελθόν.

Στο εσωτερικό, δεν παρατηρούνται διαφορές συγκριτικά με τις υπόλοιπες 911. Η μεγάλη οθόνη αφής των 10,9 ιντσών και η ρετρό προσέγγιση, χαρακτηρίζουν την καμπίνα των 992 και η Targa δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Κάτι που ισχύει και για τα μηχανικά μέρη.

Διαβάστε επίσης: «Τρένο» 650 ίππων η νέα Porsche 911 Turbo S (+video)

Αρχικά, η ημιανοιχτή 911 προσφέρεται μόνο ως τετρακίνητη. Οι Targa 4 και 4S παίρνουν κίνηση από τον 3.0λιτρο twinturbo εξακύλινδρο boxer, με απόδοση 385 ίππους στην πρώτη και 450 ίππους στη δεύτερη περίπτωση. Η στάνταρ επιλογή κιβωτίου αφορά το 8άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη PDK, με την Targa 4S να διατίθεται προαιρετικά με 7άρι χειροκίνητο. Οι επιδόσεις είναι αναμενόμενα εξαιρετικές, με την απλή Targa 4 να χρειάζεται 4,2 δλ. για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση (με το πακέτο Sport Chrono Pack) και να επιταχύνει μέχρι τα 290 χλμ./ώρα. Η 4S εμφανίζει νούμερα που λίγα χρόνια πριν, θα παρέπεμπαν σε 911 GT2: 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δλ. και τελική 304 χλμ./ώρα!

Δείτε ακόμα: «Καταπέλτης» Porsche 911 Turbo S 1.500 PS (+video)

Και στα δύο αυτοκίνητα η προσαρμοζόμενη ανάρτηση PASM είναι στάνταρ, ενώ το Porsche Torque Vectoring Plus, που επενεργεί στα φρένα των πίσω τροχών και μπορεί να κλειδώσει το πίσω διαφορικό, είναι στάνταρ στην 4S και προαιρετικό στην 4. H κορυφαία έκδοση μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με τετραδιεύθυνση, ενώ η βασική με το Porsche Dynamic Chassis Control που διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αντιστρεπτικές.

Get it on Google Play Download on the App Store