Νέο SsangYong Tivoli με κινητήρα 1.2 T-GDi

Πριν από ένα χρόνο η SsangYong παρουσίασε το ανανεωμένο κόμπακτ SUV μοντέλο της Tivoli, με αλλαγές τόσο στην εμφάνιση, όσο και στα μηχανικά μέρη. Εξωτερικά, οι αλλαγές στους προφυλακτήρες, στη μάσκα και στα φωτιστικά σώματα, του χάρισαν μια πιο μοντέρνα και ελκυστική εμφάνιση.

Δείτε ακόμα: Αποκαλυπτήρια για το νέο SsangYong Musso

Μεγάλες αλλαγές έγιναν στο εσωτερικό του, όπου ξεχωρίζει το νέο ταμπλό και η τεχνολογική αναβάθμιση. Στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη αφής των 9 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, η οποία μείωσε σημαντικά των αριθμό των χειριστηρίων που υπήρχαν και βελτίωσε την εργονομία. Παράλληλα, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έναν σύγχρονο ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών.

Δείτε ακόμα: Νέο SsangYong Tivoli και με 1.5 λτ. turbo κινητήρα

Μέχρι τώρα υπήρχαν οι επιλογές του νέου turbo κινητήρα βενζίνης 1.5 T-GDi ισχύος 163 ίππων και 280 Nm ροπής (260 Nm ροπής το αυτόματο) και του ντίζελ 1.6 e-XDi με 136 ίππους και 300 Nm ροπής (324 Nm το αυτόματο). Τώρα, στην γκάμα του νέου Tivoli προστέθηκε ο ολοκαίνουργιος -και πρώτος 3κύλινδρος για την SsangYong, κινητήρας 1.2 T-GDi. Το μηχανικό αυτό σύνολο αποδίδει 128 ίππους και 230 Nm ροπής μεταξύ 1.750-3.500 σ.α.λ., ενώ η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 είναι 5,9 λτ./100 χλμ. και 135 γρ./χλμ. αντίστοιχα (NEDC). H μετάδοση στους εμπρός τροχούς γίνεται μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου.

Δείτε ακόμα: Νέο SsangYong Korando «βουτηγμένο» στην τεχνολογία (+video)

Το νέο SsangYong Tivoli 1.2 T-GDi ξεκίνησε να πωλείται στη Γερμανία, με τιμή από 15.490 ευρώ στην αρχική έκδοση Crystal. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- ηλεκτρικοί και θερμαινόμενοι καθρέπτες, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, φώτα ημέρας LED, cruise control, 6 αερόσακοι, σύστημα αυτόνομης πέδησης και σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας.

Δείτε ακόμα: Άγιο είχε ο οδηγός αυτού του VW Golf GTI (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store