Το νέο Levorg δείχνει το μέλλον της Subaru (+video)

Η Subaru ετοιμάζει γενικευμένη επίθεση σε όλα τα μέτωπα, καθώς μέχρι το 2023 ετοιμάζει 10 νέα μοντέλα και πλήρη ανανέωση της γκάμας. Πρώτο δείγμα και εξαιρετικά ενθαρρυντικό, το Levorg 2ης γενιάς.

Δείτε ακόμα: Νέο και «κοφτερό» Subaru WRX S4 STI Sport Sharp

Ακολουθώντας σε βαθμό φωτοτυπίας τις γραμμές του STI Sport Prototype, το νέο station wagon των «Πλειάδων» διακρίνεται για την αιχμηρή σχεδίαση, με τα φωτιστικά σώματα και τη μάσκα εμπρός να συνθέτουν ένα δυναμικό σύνολο, γεμάτο ακμές. Οι «φάλτσοι» θόλοι των τροχών θα αποτελέσουν βασικό στοιχείο της σχεδιαστικής ταυτότητας των νέων Subaru, αρχής γενομένης από το επερχόμενο Impreza. Πίσω, το μοτίβο των φαναριών μιμείται αυτό των μπροστινών, δημιουργώντας μια καλαίσθητη συμμετρία και συντελώντας στο εξαιρετικό παρουσιαστικό του νέου Levorg.

Μέσα, συναντάμε χαρακτηριστικά πρωτόγνωρα για Subaru. Η μεγάλη οθόνη αφής των 11,6 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών, χαρίζουν στην καμπίνα του μεσαίου estate high tech χαρακτήρα που δείχνει το μέλλον για όλα τα επερχόμενα μοντέλα. Πέρα από τον διάκοσμο, το νέο Levorg διαθέτei πλήρες πακέτο συνδεσιμότητας (Apple CarPlay, Android Auto και Amazon Alexa) και συστημάτων ασφαλείας (αυτόματο φρενάρισμα, ενεργό cruise control, αναγνώριση πεζών κλπ).

Διαβάστε επίσης: Το αλησμόνητο Subaru Impreza του Colin McRae

Το ίδιο κάνει και το πάτωμα Subaru Global Platform, στο οποίο βασίζεται. Μεγαλύτερο σε μήκος (+65 χλστ., 4.755 στο σύνολο) και μεταξόνιο (+20 χλστ., 2.670), προφέρει επίσης αυξημένη χωρητικότητα στο πορτμπαγκάζ (+72 λίτρα, 561 λίτρα συνολικά) και χρησιμοποιεί έναν ολοκαίνουργιο υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο boxer 1.8 λίτρων, με απόδοση 180 ίππους και 300 Nm ροπής. Στο μέλλον θα προστεθεί και το υπό εξέλιξη, dowsized σύνολο των 1.5 λίτρων, ενώ δεν αποκλείεται κανονική έκδοση STI.

Get it on Google Play Download on the App Store