Ήγγικεν η ώρα του Toyota GR Yaris GRMN!

Τα πρωτότυπα γυρνούν εδώ και μήνες στο Nurburgring, με την Toyota να δίνει πια επίσημη χροιά στην κορυφαία και πιο σκληροπυρηνική έκδοση του GR Yaris.

Οι Ιάπωνες έδωσαν στη δημοσιότητα το teaser της «πλήρως βελτιωμένης εκδοχής του GR Yaris», που πιθανότατα να ονομαστεί «GRMN». Η περίτεχνη παρουσία φωτός αφήνει να φανούν όσο πρέπει μερικές από τις αλλαγές σε σχέση με το κανονικό GR Yaris, που επικεντρώνονται στο νέο καπό με τον ευμεγέθη αεραγωγό και τη ρυθμιζόμενη αεροτομή πίσω. Βάσει πρωτοτύπων θα πρέπει να περιμένουμε επίσης έντονα αεροδυναμικά στοιχεία στον εμπρός προφυλακτήρα και το πλάι, μεγαλύτερο διαχύτη, χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος και νέες/ελαφρύτερες ζάντες αλουμινίου.

Εικόνα από το εσωτερικό δεν έχουμε, ωστόσο δημοσιεύματα από την Ιαπωνία κάνουν λόγο για αφαίρεση του πίσω καθίσματος και τοποθέτηση roll cage, στα πρότυπα του Renault Megane R.S. Trophy-R. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν την πρόσθεση υβριδικού συστήματος στον 1.600άρη τρικύλινδρο τούρμπο, προκειμένου να μοιάζει περισσότερο σε φιλοσοφία με το αγωνιστικό Rally1. H απόδοση του hardcore GR Yaris αναμένεται κοντά στα 300 άλογα, ανεξαρτήτως ύπαρξης ή όχι ηλεκτροκινητήρα. Οπότε έχουμε να κάνουμε με «βόμβα» πρώτης τάξεως, που θα τεθεί αντιμέτωπη με το MINI JCW GP.

Η Toyota έδωσε και άλλη μια φωτογραφία, από ένα νέο αγωνιστικό της κατηγορίας GT3. Το GR GT3 Concept δεν μοιάζει με παραλλαγή της Supra, όντας αυθύπαρκτη κατασκευή. Το μακρύ καπό, οι αεραγωγοί στα φτερά, τα αιχμηρά φωτιστικά εμπρός και τα μακρόστενα πίσω (που θυμίζουν αρκετά τη Mercedes-AMG GT), μετά της τεραστίων διαστάσεων αεροτομής, χαρακτηρίζουν την εμφάνιση του νέου μοντέλου.

Τόσο το κορυφαίο GR Yaris, όσο και το GR GT3 Concept, θα κάνουν πρεμιέρα στις 14 του μηνός, στο Σαλόνι του Τόκιο.

Get it on Google Play Download on the App Store