Νέο VW ID. Aero στο κυνήγι του Tesla Model 3

Η VW μόλις παρουσίασε το αυτοκίνητο που στοχεύει κατευθείαν στο Tesla Model 3, ευελπιστώντας να αποτελέσει ανάλογο best seller – έστω κι αν το ID. Aero είναι ακόμα σε μορφή Concept.

Όπως είχαν φανερώσει και τα teasers των Γερμανών, το ID. Aero εμπνέεται από το πρωτότυπο ID. Space Vizzion, που είχε εμφανιστεί στο Σαλόνι του Λος Άντζελες το 2019, διατηρώντας παράλληλα τη σχεδιαστική ταυτότητα της οικογενείας ID. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν η επιθετική διαρρύθμιση του προφυλακτήρα και τα αιχμηρά φανάρια, που διαθέτουν LED Matrix προβολείς με περίτεχνο σχέδιο. Η διαμόρφωση των πίσω φωτιστικών σωμάτων θυμίζει αρκετά τα ID.4/ID.5, με την καμπύλη της οροφής και την πόρτα του πορτμπαγκάζ να συνθέτουν ένα δυναμικό liftback σχήμα που παραπέμπει σε τετράθυρο κουπέ.

Οι πληροφορίες σχετικά με τις διαστάσεις είναι περιορισμένες, καθώς η VW αναφέρει μόνο πως το μήκος πλησιάζει τα 5 μέτρα. Η αεροδυναμική φιλοσοφία του ID. Aero δεν κρύβεται, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να ορίζεται στο Cd 0,23 και τις ειδικά σχεδιασμένες 22άρες ζάντες να παίζουν το δικό τους ρόλο σε αυτό, όπως και οι πτυσσόμενες χειρολαβές των θυρών.

Εξίσου φειδωλή είναι η ενημέρωση και για τα μηχανικά μέρη. Η φίρμα από το Βόλφσμπουργκ ανακοινώνει μέγιστη αυτονομία 620 χλμ., που προκύπτει από μια μπαταρία 77 kWh, συν ότι το ID. Aero βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του VW Group. Εντύπωση προκαλεί η διαφορά στη δυνατότητα διάνυσης αποστάσεων με μια φόρτιση, συγκριτικά με τα άλλα ID., που -στην ανώτερη έκδοση- δεν υπερβαίνουν τα 483 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store