Το θρυλικό Buggy επιστρέφει!

Στα τέλη της δεκαετίας του 60 μια ιδιότυπη μανία -από τις πολλές της εποχής- χτύπησε τις παραθαλάσσιες περιοχές των Η.Π.Α. Πολύς κόσμος άρχισε να αγοράζει «Σκαραβαίους», να τους απαλλάσσει από οροφή και πόρτες, να τοποθετεί αναρτήσεις με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και αμιγώς χωμάτινα ελαστικά. Το Beach Buggy ήταν γεγονός.

Δείτε ακόμα: Νέο στρατιωτικό Lada buggy για τη ρώσικη Εθνοφρουρά

Σχεδόν 6 δεκαετίες αργότερα, και αφού η ιδέα του Buggy διατηρήθηκε ζωντανή μέσα από ιδιοκατασκευές (μεταξύ των οποίων και ελληνικές), η VW αποφάσισε να αναβιώσει την cult περσόνα του Beetle – κατάλληλα προσαρμοσμένη στις σύγχρονες επιταγές, βέβαια. Όπερ σημαίνει ηλεκτροκίνηση, με το αυτοκίνητο που αποκαλύφθηκε μέσα από τις ψηφιακές εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Γερμανοί να βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ (Modular Electric Drive Matrix). Αυτό, συν το γεγονός ότι το πρωτότυπο θα παρουσιαστεί στην προσεχή έκθεση της Γενεύης, είναι τα μόνα που γνωρίζουμε για το νέο Buggy.

Ακόμα και το όνομα, αυτή τη στιγμή παραμένει μυστήριο. Σε μια δήλωσή του ο επικεφαλής σχεδιασμού της VW, Klaus Bischoff, αναφέρθηκε στο μοντέλο ως «e-Buggy». Συμπλήρωσε δε πως «το Buggy είναι κάτι παραπάνω από ένα αυτοκίνητο. Είναι ζωντάνια και ενέργεια σε τέσσερις τροχούς. Τα χαρακτηριστικά αυτά ενσωματώνονται ακέραια στο e-Buggy, συνδυαζόμενα με τον συναισθηματικό δέσιμο που μπορεί να δημιουργήσει η ηλεκτρική κίνηση».

Διαβάστε επίσης: Το μοναδικό τελεφερίκ αυτοκινήτων της VW

Αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, επικρατεί το ίδιο πέπλο μυστηρίου. Για περισσότερα θα πρέπει να περιμένουμε την πρεμιέρα του e-Buggy στην Έκθεση της Γενεύης, σε έναν μήνα.

Get it on Google Play Download on the App Store