Ισοπεδωτική η νέα Alpina XB7 των 621 ίππων

Χθες έκανε την εντυπωσιακή της εμφάνιση η ανανεωμένη BMW X7. Εκτός της σχεδίασης, όμως, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως στην γκάμα της βαυαρικής SUV ναυαρχίδας, περιλαμβάνεται πλέον και η Alpina XB7!

Έπειτα από την εξαγορά της ιστορικής φίρμας από τα κεντρικά του Μονάχου, οι περισσότερες Alpina θα διατίθενται και από το επίσημο δίκτυο της BMW (σε κάποιες αγορές). Κατά συνέπεια, θα εμφανίζονται και στους αντίστοιχους τιμοκαταλόγους. Το ενδιαφέρον για τις Alpina, βέβαια, δεν επικεντρώνεται στις τιμές και τους εξοπλισμούς. Οι επιδόσεις, ο χαρακτήρας, η δύναμη και η σχεδίαση διέπουν τις δημιουργίες του Buchloe – και η νέα XB7 ξεχειλίζει από αυτά.

Οι Γερμανοί έδωσαν μόνο μια φωτογραφία στη δημοσιότητα, κρατώντας την πλήρη αποκάλυψη για το ντεμπούτο του κτηνώδους SUV. Ακόμα και από αυτή τη μία, πάντως, η επιθετικότητα και επιβλητικότητα του αυτοκίνητου. Δεν ήταν και ιδιαίτερα δύσκολο εξάλλου, καθότι ήδη η X7 M60i -στην οποία βασίζεται η XB7- κυριαρχεί με το μεγαλοπρεπές της παράστημα. Η XB7 διαθέτει ελαφρώς πιο έντονο αεροδυναμικό πακέτο, που εδώ εκπροσωπείται από μεγαλύτερο splitter και πλαϊνές ποδιές. Οι 21άρες ζάντες και τα ελαστικά 285/45R21 συγκαταλέγονται στο στάνταρ εξοπλισμό, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα χαρακτηριστικά αυτοκόλλητα της Alpina κατά μήκος των θυρών, στο ύψος των χειρολαβών. Προαιρετικά, διατίθενται μέχρι ζάντες 23 ιντσών.

Η κίνηση της συντριπτικής Βαυαρής εναπόκειται στον 4.4 V8 twinturbo της M60i, κατόπιν της απαραίτητης ενίσχυσης: από τα 530 άλογα και 750 Nm, ανεβαίνει στους 621 ίππους και τα 800 Nm! Το 8άρι αυτόματο της ZF και το σύστημα τετρακίνησης xDrive αναλαμβάνουν να περάσουν την ισχύ στους τροχούς, καταφέρνοντας να επιταχύνουν τα 2.300+ κιλά της XB7 στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 4,0 δλ. και μέχρι μια τελική ταχύτητα, που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 290 χλμ./ώρα! Το κοντρόλ όλων αναλαμβάνουν τα ειδικά εξελιγμένα και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ της Alpina, με την αερανάρτηση να προσφέρει έως 40 χλστ. περισσότερο χαμήλωμα.

Get it on Google Play Download on the App Store