«Πλημμύρα» από 2.500 περιπολικά Hyundai

Η ελληνική αστυνομία το έτος που διανύουμε ανανέωσε σημαντικά τον παλαιό στόλο των οχημάτων της, αποκτώντας διάφορα ολοκαίνουργια περιπολικά και λοιπά οχήματα, όπως είναι -μεταξύ άλλων- Peugeot 308, Nissan Qashqai, Navara και Hyundai i30. Αρκετά χιλιόμετρα πιο βόρεια από εμάς και συγκεκριμένα στη Ρωσία, η τοπική αστυνομία προμηθεύτηκε και αυτή πάρα πολλά Hyundai για να περιπολούν στις αστικές περιοχές.

Συγκεκριμένα σχεδόν 2.500 περιπολικά Hyundai Solaris θα «πλημμυρίσουν» τους δρόμους της Μόσχας και άλλων πόλεων, εφοδιασμένα με τον απαραίτητο πρόσθετο εξοπλισμό και διακριτικά. Πέρα από τις σειρήνες, ασύρματους κ.λπ., φέρουν και δύο μπαταρίες (αντί μία). Όλα αυτά τα οχήματα συγκεντρώθηκαν στο τεράστιο πάρκινγκ της Κρατικής Επιθεώρησης Κυκλοφορίας της Μόσχας, δημιουργώντας μια «θάλασσα» από ίδια οχήματα σε αποχρώσεις λευκού και μπλε.

Το Hyundai Solaris αποτελεί τον αντικαταστάτη του γνωστού και σε εμάς Accent και είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές αυτοκίνητο στη Ρωσία όπου και κατασκευάζεται, στο εργοστάσιο της μάρκας στην Αγία Πετρούπολη. Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, το Solaris είναι ένα μικρομεσαίο σεντάν μήκους 4,4 μέτρων με χώρο αποσκευών 480 λίτρων (ανανεώθηκε πέρυσι). Τα περιπολικά τροφοδοτούνται με τον πιο ισχυρό 1.600άρη κινητήρα των 123 ίππων (διατίθεται και 1.4 λτ. 100 PS), ο οποίος εξασφαλίζει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,3 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 193 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store