5+5 λόγοι που ξεχωρίζει το Hyundai Kona Hybrid

Η Hyundai μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι των μικρών SUV υβριδικών αυτοκινήτων, με το νέο Kona Hybrid, το οποίο υιοθετεί την δοκιμασμένη και καταξιωμένη υβριδική τεχνολογία του iONIQ. Πρόκειται για ένα πλήρως υβριδικό SUV και όχι mild hybrid.

Δείτε ακόμα: Όλα τα νέα μοντέλα της Hyundai του 2020

Το υβριδικό του σύστημα αποτελείται από ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ βενζίνης 1.6 λίτρων 105 ίππων στις 5.700 σ.α.λ. και 147 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ., ένα ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη ισχύος 43,5 PS (32 kW) και 170 Nm ροπής και μια μπαταρία ιόντων λιθίου των 1,56 kWh. Συνδυαστικά, φτάνουν στους εμπρός τροχούς 141 άλογα και 265 Nm ροπής μέσω ενός 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις, η μεικτή κατανάλωση είναι μόλις 5,0 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 114 γρ./χλμ. (WLTP).

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Hyundai Kona Hybrid 1.6 λτ. 141 PS

Οι τιμές ξεκινάνε από τις 24.490 ευρώ για την έκδοση Premium, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 6 αερόσακους, συστήματα αυτόνομης πέδησης και προειδοποίησης εκτροπής λωρίδας, αυτόματο κλιματισμό, κάμερα οπισθοπορείας, έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

5 λόγοι που το Kona Hybrid είναι το πλήρως υβριδικό compact SUV με την πιο απολαυστική εμπειρία οδήγησης:

1. Συνδυάζει την πλήρη υβριδική τεχνολογία αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6-DCT, ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει αρμονική, φυσική και ζωντανή οδηγική συμπεριφορά σε ένα πλήρως υβριδικό όχημα.

2. Διαθέτει στάνταρ χειριστήρια σειριακής αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι, για άμεση απόκριση στις προθέσεις του οδηγού.

3. Προσφέρει πλούσια συνδυαστική ροπή 265 Nm, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πλήρως υβριδικής κατηγορίας, για εξαιρετικές ρεπρίζ.

4. Αποδίδει συνδυαστική ισχύ 141 ίππων, αξιοποιώντας κινητήρα μόλις 1.6 λτ. με κύκλο καύσης Atkinson.

5. Ξεκουράζει με τις προηγμένες τεχνολογίες ημιαυτόνομης οδήγησης, αλλά και με την κορυφαία πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων (multi-link).

Δείτε ακόμα: Νέο Hyundai i10 με χώρους και οικονομία στο ζενίθ!

5 λόγοι που η πλήρης υβριδική τεχνολογία του Kona Hybrid προσφέρει την πιο ξένοιαστη και οικονομική λύση στην πόλη αλλά και εκτός:

1. 45% χαμηλότερη κατανάλωση από μικρούς turbo κινητήρες εντός πόλης, όπου το Kona Hybrid ενεργοποιεί εκτεταμένα την αποκλειστική ηλεκτροκίνηση.

2. Η ηλεκτροκίνησή του είναι αυτοφορτιζόμενη, απαλλαγμένη από το άγχος της φόρτισης.

3. Η υβριδική μπαταρία του είναι τελευταίας τεχνολογίας ιόντων λιθίου με υψηλή αξιοπιστία, ενώ καλύπτεται από την κορυφαία στην κατηγορία Εργοστασιακή Πανευρωπαϊκή Εγγύηση 8 ετών.

4. Οικονομική τακτική συντήρηση (στα επίπεδα μικρού βενζινοκίνητου) με ελαχιστοποιημένα κόστη κυκλοφορίας αλλά και καταπόνησης από φθορές στα φρένα.

5. Προνοητική εξοικονόμηση καυσίμου, χάρη στις τεχνολογίες ECO-DAS που αξιοποιούν εκ των προτέρων επικείμενες ανηφορικές ή κατηφορικές κλίσεις, για αποδοτικότερη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας του Kona Hybrid.

Δείτε ακόμα: Έτσι θα είναι το πολυαναμενόμενο Hyundai Kona N

Get it on Google Play Download on the App Store