Έτσι θα είναι το πολυαναμενόμενο Hyundai Kona N

Άμα τη παρουσιάσει του Kona, όλοι ήθελαν την εξέλιξη μιας κορυφαίας έκδοσης N. Τόσο για να κάνουν το χιουμοριστικό λογοπαίγνιο με τον πασίγνωστο Βάρβαρο, όσο κυρίως γιατί η εμφάνιση και το στήσιμο του crossover της Hyundai ουσιαστικά «ζητάνε» τις περιποιήσεις του N Performance. Και οι Κορεάτες δεν χαλάνε χατίρια.

Δείτε ακόμα: Οι επιδόσεις του νέου Hyundai i30 1.5 T-GDi 160 PS

Τα πρωτότυπα δοκιμών γυρίζουν ανελλιπώς στο Nurburgring, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται το facelift του Kona. Η κορυφαία έκδοση αναμένεται να παρουσιαστεί λίγο καιρό μετά την ανανέωση, οπότε οι σχεδιαστές του KKS Studio έπρεπε να υπολογίσουν και το πώς θα μοιάζει το αυτοκίνητο μετά το φρεσκάρισμα. Η χαρακτηριστική μάσκα «Diamond» -που πρωτοείδαμε στο νέο Sonata και δεσπόζει στο ανανεωμένο i30– θα κατέχει εξέχουσα θέση στην ανανέωση, μαζί με τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα. Από εκεί και πέρα, αναλαμβάνει το Performance Blue χρώμα, ο επιθετικός προφυλακτήρας με τις μεγάλες εισαγωγές, τα κόκκινα σιρίτια σε splitter και πλαϊνές ποδιές, μαζί με τη χαμηλωμένη απόσταση από το έδαφος.

Διαβάστε επίσης: Έτσι θα είναι το Hyundai i20 N των 200 ίππων

Την κίνηση του  «καυτού» crossover θα αναλάβει ο 2λιτρος T-GDI των 250 ίππων, που γνωρίζουμε από το i30 N. Το Kona N θα ακολουθεί την τεχνοτροπία των «αδελφών» του, στέλνοντας την ισχύ στους εμπρός τροχούς μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Τετρακίνητη έκδοση δεν προβλέπεται, στα πρότυπα του 1.6 T-GDI των 175 ίππων. Προς το παρόν είναι αβέβαιη η έκδοση Performance με τα 275 άλογα, όμως πηγές από την Hyundai αναφέρουν πως η παρουσίαση του VW T-Roc R έχει «ψήσει» τους μηχανικούς του τμήματος N για την εξέλιξη ενός πιο «πολεμικού» Kona.

Get it on Google Play Download on the App Store