Alfa Romeo: «Νέο μοντέλο κάθε χρόνο μέχρι το 2026»

Οι εξελίξεις δεν τρέχουν απλά στη Stellantis, καλπάζουν! Μια μέρα μετά την επισημοποίηση της επιστροφής για τη Lancia Delta, έρχεται η ενημέρωση για τα πλάνα της Alfa Romeo.

Ο CEO των Μιλανέζων, Jean-Philippe Imparato, μίλησε στο Reuters για το εγγύς μέλλον της εταιρίας του και αποκάλυψε πως θα είναι ιδιαίτερα απασχολημένη, μέχρι το 2026. Σύμφωνα με τον Imparato, η Alfa Romeo θα παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο μέχρι την ολοκληρωτική στροφή της στην ηλεκτροκίνηση, που θα πραγματοποιηθεί σε 5 χρόνια.

Πρώτο και πολυαναμενόμενο θα είναι η Tonale, που έχει ήδη καθυστερήσει. Αρχικά προβλεπόταν να παρουσιαστεί στο τέλος του έτους, όμως κατόπιν παρέμβασης του Imparato – o οποίος δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση της plug-in υβριδικής έκδοσης- η εξέλιξη πήρε παράταση, μεταθέτοντας το ντεμπούτο του μικρομεσαίου crossover για το Μάρτη του 2022. Ένα ακόμα μικρότερο SUV -κατά πάσα πιθανότητα με το όνομα Brennero– θα ακολουθήσει, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε την Giulietta να επιστρέφει. Άγνωστο πότε και με ποια μορφή, αλλά η επάνοδος της Delta ουσιαστικά ετοιμάζει το έδαφος και για το μικρομεσαίο χάτσμπακ από τη Λομβαρδία.

Από εκεί και πέρα, η Alfa Romeo έχει την αντικατάσταση των Giulia και Stelvio να την απασχολεί, δίχως προς το παρόν να υπάρχουν πληροφορίες για το ποιόν κάποιου από τα νέα αυτά μοντέλα.

Get it on Google Play Download on the App Store