Αλύγιστος εργάτης το Hyundai Santa Cruz (+video)

Η Hyundai ξεκαθάρισε, από το λανσάρισμα του μοντέλου κιόλας, πως το Santa Cruz δεν πρόκειται για ένα ακόμα «αγροτικό». Παρόλα αυτά, πολλοί από τους αγοραστές του κορεατικού pick up, που το έχουν μετατρέψει σε τεράστια εμπορική επιτυχία, θα το χρησιμοποιήσουν ως τέτοιο. Κι όπως φαίνεται, το Santa Cruz δεν πρόκειται να τους απογοητεύσει.

Το The Fast Lane Truck πήρε την «καρότσα» των Κορεατών και την υπέβαλλε στην ίδια δοκιμασία, που υπέβαλλε πρόσφατα και το ευθέως ανταγωνιστικό Ford Maverick. Γέμισε τον χώρο φόρτωσης και εξέτασε το πόσο άνετα μπορεί να ανταπεξέλθει στις αγροτικές εργασίες. Βέβαια, η καρότσα του συγκεκριμένου Santa Cruz είχε κάποιες ιδιαιτερότητες. Το συρόμενο κάλυμμα, και συγκεκριμένα η βάση του, καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο και δεν επιτρέπουν τον ίδιο τύπο φορτώματος, όπως στο Maverick. Κατά συνέπεια, οι Αμερικανοί δεν μπόρεσαν να τοποθετήσουν τους κορμούς που θέλανε για να φτάσουν το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο, συμβιβαζόμενοι τελικά με ένα τεράστιο ρολό από άχυρα. Κι αυτό, δηλαδή, με το ζόρι χώρεσε κυρίως χάρις στα εργονομικά πιαστράκια της πόρτας, που της δίνουν τη δυνατότητα να μένει ανοιχτή και να λειτουργεί ως στήριγμα.

Η εν λόγω έκδοση του Santa Cruz είναι από τις πλούσιες, διαθέτοντας τον 2.5άρη τούρμπο κινητήρα των 281 ίππων/420 Nm και σύστημα τετρακίνησης, μαζί με 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Το ωφέλιμο φορτίο κυμαίνεται από 729 έως 739 κιλά για αυτό το συνδυασμό μοτέρ-μετάδοσης, όμως το βάρος του ρολού βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα, στα 408 κιλά. Δυστυχώς, λόγω του περιορισμού στη χωροταξία της καρότσας το TFLT δεν μπόρεσε να βρει φορτίο ίδιου βάρους, για να αντικαταστήσει την ξυλεία. Όπως και να ‘χει, το γεγονός ότι η ανάρτηση «έκατσε» πολύ λίγο και το Hyundai στην ουσία έκανε βόλτα εκτός δρόμου, δίχως να δυσκολευτεί στο ελάχιστο από ανάβαση ή κατάβαση, καταδεικνύει τη δουλειά που έκαναν οι μηχανικοί στην εξέλιξη ενός ανθεκτικού «εργάτη». Κι ας λένε πως δεν είναι pick up.

Get it on Google Play Download on the App Store