«Απάτητο» Honda Civic 20ετίας με 9.000 χλμ.

Η 11η γενιά του Honda Civic μόλις παρουσιάστηκε, έστω σε μορφή πρωτοτύπου. Η καλύτερη στιγμή για να πάμε 20 χρόνια και 5 εκδοχές πίσω, στο «αμυγδαλοφάναρο».

Για την ακρίβεια, θα πρέπει να πάμε 2μιση δεκαετίες για την πρεμιέρα του, καθώς το Civic EJ λανσαρίστηκε το 1995. Ετούτο μπορεί να είναι μοντέλο του 2000, όμως η κατάστασή του άνετα συναγωνίζεται τα ολοκαίνουργια που βρίσκονται στις αντιπροσωπείες. Σύμφωνα με τον πωλητή, το αυτοκίνητο μετακινούνταν μόνο για ψώνια στο σούπερ μάρκετ, εξ ου κι ο ελάχιστος αριθμός χιλιομέτρων στο κοντέρ. Μόλις 9.163 χλμ., νούμερο που δεν απαντάται σε μικρομεσαίο οικογενειακό 20ετίας.

Δείτε ακόμα: Το πιο καινούργιο Toyota Yaris 1.4 diesel στην Ευρώπη

Το γνήσιο της ένδειξης στο οδόμετρο πιστοποιείται από την αψεγάδιαστη εικόνα αμαξώματος και εσωτερικού, από όπου απουσιάζουν πάσης φύσεως «σπασίματα» και γυαλάδες στα πλαστικά, ενώ ο ουρανός δεν έχει κρεμάσει στο ελάχιστο. Ακόμα και η επένδυση του χώρου αποσκευών, μαζί με τις τσιμούχες, έχουν διατηρηθεί σαν καινούργιες. Ίδια εικόνα στο μηχανοστάσιο, με τον 16βάλβιδο 1.6 SOHC των 106 ίππων στις 6.200 σ.α.λ. και 140 Nm στις 4.600 σ.α.λ. να αστράφτει, συνδυαζόμενος με 4άρι αυτόματο κιβώτιο.

Διαβάστε επίσης: Ποια αυτοκίνητα αγόραζαν οι Έλληνες το 2000;

Η τιμή για αυτό το αψεγάδιαστο Civic Sedan καναδικών προδιαγραφών (μοναδική σχεδιαστική διαφοροποίηση με το ευρωπαϊκό, τα μεγαλύτερα πίσω φανάρια) διαμορφώνεται στις 4.210 ευρώ, με κάτι παραπάνω από 15 ώρες να απομένουν για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας, την ώρα που γράφονται οι γραμμές.

Get it on Google Play Download on the App Store