Ούτε ο COVID-19 δεν σταματά τα Lada!

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει προβλήματα σε κάθε πτυχή της ανθρωπότητας, με την οικονομία να δέχεται το ισχυρότερο πλήγμα μετά την υγεία. Τα Lada πάντως, δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

Δείτε ακόμα: «Οργώνει» στις πωλήσεις η Lamborghini Urus

Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων που δημοσίευσε η AvtoVAZ και αφορούν τον προηγούμενο μήνα, οι νέες ταξινομήσεις Lada στην αγορά της Ρωσίας όχι μόνο δεν σημείωσαν κάμψη, αλλά παρουσίασαν αύξηση! Το μήνα Ιούλιο ταξινομήθηκαν 31.709 αυτοκίνητα, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 5,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Best seller αναδείχθηκε το Granta, με 11.450 μονάδες. Στη δεύτερη θέση ήρθε το Vesta, με 9.807 αντίτυπα, ενώ το Largus συμπλήρωσε το βάθρο (3.718 ταξινομήσεις). Παρότι το νέο…παλιό Niva λανσαρίστηκε μόλις στα τέλη του μήνα, πρόλαβε να πουλήσει 839 κομμάτια (529 με τα σήματα της Lada και 310 με αυτά της Chevrolet, αμφότερες υπάγονται στην AvtoVAZ για τη ρωσική επικράτεια).

Διαβάστε επίσης: Οι τιμές του νέου Lada Niva vs Lada 4×4

Οι Ρώσοι μάλιστα αναμένουν περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων, καθώς εκτός του εμπορικού ρολαρίσματος που θα κάνει το Niva, προγραμματίζουν την έναρξη διάθεσης του Largus Cross Quest.

Δείτε ακόμα: Πόσα μηνιάτικα κόστιζε ένα Lada το 1983;

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας, επισημαίνει πως σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στις παραγγελίες εταιρικών αυτοκινήτων, που προκάλεσε την γενικότερο άνοδο στα συνολικά νούμερα.

Get it on Google Play Download on the App Store