Άθικτο Mazda MX-5 20ετίας για το καλοκαίρι

Το καλοκαιράκι βρίσκεται προ των πυλών, δείχνοντάς μας ένα preview τις προηγούμενες ημέρες με τον σύντομο καύσωνα (άλλο που μετά έπεσε σχεδόν 20 βαθμούς η θερμοκρασία). Ό,τι πρέπει για το επόμενο τρίμηνο, ένα Mazda MX-5.

Δείτε ακόμα: Πόσα δίνατε για αυτό το Mazda MX-5 Cobra;

Το πιο επιτυχημένο roadster όλων των εποχών είναι γνωστό για τα κατορθώματα του στην ανταμοιβή του οδηγού, όμως δεν χρειάζεται να πηγαίνει μονίμως οριακά για να συμβεί κάτι τέτοιο. Οι χαλαρές βόλτες δίπλα στην παραλία, επίσης περιλαμβάνονται στο ρεπερτόριο του Miata. Το συγκεκριμένο NB είναι πρακτικά καινούργιο, έχοντας στο οδόμετρο μόλις 1.910 χλμ. από το 2000, όταν αγοράστηκε με τις ζελατίνες. Κοινώς, για κάθε ένα από τα 20 χρόνια που βρίσκεται στην κυκλοφορία, αντιστοιχούν 95 χλμ. Ούτε 100 χιλιόμετρα ετησίως, δηλαδή!

Το αμάξωμα δεν έχει ούτε γρατζουνιά, ενώ και το σασί είναι ελεύθερο σκουριάς, χτυπημάτων και λοιπών ζητημάτων. Το εσωτερικό παρουσιάζεται τόσο προσεγμένο, ώστε ακόμα υπάρχουν τα εργοστασιακά πατάκια σε άριστη κατάσταση.

Δείτε ακόμα: Mazda MX-5 NB δεν ισιώνουν πουθενά! (+video)

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 1.800άρης ατμοσφαιρικός των 140 ίππων στις 6.500 σ.α.λ. και 162 Nm στις 4.500 σ.α.λ., που συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με μπλοκέ διαφορικό και το πακέτο Hard S Suspension, που περιλαμβάνει αμορτισέρ της Bilstein, σκληρότερα ελατήρια και παχύτερη αντιστρεπτική μπροστά. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 7,9 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 205 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Toyota Supra, Mazda MX-5 ή Honda NSX; (+video)

Η τιμή, με δυο ημέρες να απομένουν για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας, ορίζεται στις 11.000 δολάρια (9.984 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store