Audi RS 3 σοκάρει Porsche 911 Turbo S (+video)

Η Porsche 911 Turbo S είναι ο απόλυτος και αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος των dragster. Σε εργοστασιακή μορφή, έχει στείλει «αδιάβαστα» ισχυρότερα supercars και κοντράρει μέχρι hypercars. Ποιος να περίμενε πως «δάσκαλός» της θα βρισκόταν ένα Audi RS 3!

Το μικρότερο των Audi RS βελτιώνεται με τη σκέψη, έχοντας τον 2.5άρη TFSI να πηγαίνει από τα 400 στα 500+ άλογα με περιφερειακές επεμβάσεις. Με περισσότερη επένδυση στο μηχανοστάσιο, φτάνει στα 700. Όπως το λευκό του video, που επιπλέον διαθέτει και ειδικά drag ελαστικά. Η σύγκριση με μια εργοστασιακή 911 Turbo S θα ήταν άδικη, κάτι που δεν ισχύει εδώ. Η μαύρη 991.2 που αντιμετωπίζει είναι επίσης βελτιωμένη, και αρκετά ισχυρότερη μάλιστα. Η απόδοσή της βρίσκεται πλέον στα 850 άλογα και φαντάζει, όπως πάντα, το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Τα πράγματα όμως, δεν εξελίσσονται όπως θα περίμενε ο οδηγός της. Ή όλοι μας, για να είμαστε ειλικρινείς.

H Porsche μπορεί να είναι ισχυρότερη, όμως πέραν του κινητήρα και των δυο πίσω ελαστικών δεν έχει άλλες βελτιώσεις. Το Audi αντίθετα, εκτός της τετράδας των Hoosier, διαθέτει αναβαθμισμένο λογισμικό στο 7άρι S tronic και το launch control, αλλά και μπλοκέ διαφορικό μπροστά. Μάλιστα, υπάρχει σύστημα που απομονώνει τον εμπρός άξονα για burnout, ώστε να ζεσταίνονται τα λάστιχα. Η διακριτική εμφάνιση δηλαδή, κρύβει ένα ιδιαίτερα μελετημένο και ταχύτατο αυτοκίνητο. Ο χρόνος των 9,31 δλ. για το 400άρι είναι απίθανος, όπως και το γεγονός πως αφήνει πίσω του την ισχυρότερη 911 Turbo, της οποίας το επίσης εξαιρετικό 9,66 δλ. δεν είναι αρκετό για να της χαρίσει τη νίκη!

Get it on Google Play Download on the App Store