Έτσι θα είναι το νέο Audi RS 3

Η 4η γενιά του Audi A3 είναι εδώ και μερικούς μήνες μαζί μας, ακολουθούμενη από το S3. Τι μένει; Μα φυσικά το λανσάρισμα της κορυφαίας έκδοσης, που θα συνεχίσει την παράδοση των RS 3.

Ο Kleber Silva φαντάστηκε και υλοποίησε στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή την επερχόμενη, κορυφαία έκδοση του μικρομεσαίου Audi. Οι προφυλακτήρες και οι ζάντες ταυτίζονται με τα ανάλογα των RS 4, RS 5 και RS 6 δημιουργώντας ένα εξόχως δυναμικό σχήμα. Το οποίο, σύμφωνα με όσα συζητούνται στο Ίνγκολσταντ, θα διαθέτει την ανάλογη παρουσία στα μηχανικά μέρη.

 

Όπως σε κάθε RS 3 από την εποχή που παρουσιάστηκε το πρώτο, την κίνηση θα αναλάβει ο 2.5άρης πεντακύλινδρος τούρμπο TFSI, σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης quattro και το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Επειδή ο ανταγωνισμός, όμως, έχει αγριέψει για τα καλά, η Audi θα αναβαθμίσει σημαντικά την απόδοση και τις επιδόσεις του mega hatch της. Αυτή τη στιγμή, η Mercedes-AMG A45 S αποδίδει 421 ίππους. Από τη στιγμή που το Ford Focus RS έμεινε άκληρο, η Audi έχει να ανησυχεί μόνο για την αντίστοιχη έκδοση της Σειράς 1 που ετοιμάζει η BMW.

Το νέο RS 3 ακούγεται έντονα πως θα ξεκινά από τα 420 άλογα (400 το σημερινό), ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει έκδοση Performance με 450 ίππους. Αναλόγως και οι επιδόσεις, θα είναι βελτιωμένες σε σχέση με σήμερα, που τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 4,1 δλ. Περισσότερα, εντός του τρέχοντος έτους.

 

Get it on Google Play Download on the App Store