Αυτό το Peugeot 508 Taxi πρέπει να γίνει ταινία!

Είδαμε πρόσφατα την πρόταση του X-Tomi για ένα Peugeot 208, που θα μπορούσε να λάβει μέρος στην επόμενη ταινία «Taxi» (ή και σε video άλλου είδους, αν κρίνουμε από τα αυτοκόλλητα «Fake Taxi»). Η επιλογή του ψηφιακού designer ξένισε αρκετούς, καθώς αφενός το Taxi ήταν πάντοτε σεντάν της Peugeot, αφετέρου η σχεδίαση του 508 είναι ταμάμ για ένα τέτοιο ρόλο.

Δείτε ακόμα: «Λιοντάρι» το Peugeot 508 στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Η Deviant Art λοιπόν, κάνει πράξη τη φαντασία δημιουργώντας το 508 Taxi. Κι η αλήθεια είναι πως πραγματικά, θα μπορούσε να συμμετάσχει ακριβώς όπως είναι! Ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας δείχνει έτοιμος να καταπιεί οποιονδήποτε σταθεί στο διάβα του γαλλικού σεντάν, οι ζάντες φαίνονται τουλάχιστον 20 ιντσών και έχουν μηδενική απόσταση από τους θόλους, ενώ πίσω ξεχωρίζουμε την χαρακτηριστική αεροτομή. Στην οροφή δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει το «καπέλο», με δυο αεραγωγούς να το πλαισιώνουν.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Peugeot 508 2.0 BlueHDI GT 180 PS

Κάτω από το φανταστικό αμάξωμα, θα μπορούσε κάλλιστα να κρύβεται το 508 Sport Engineered. Σε αυτό, συναντάμε ένα υβριδικό σύνολο που αποτελείται από τον 1.600άρη PureTech των 200 ίππων και 2 ηλεκτρικά μοτέρ. Η απόδοση υπολογίζεται στους 360 ίππους και κοντά στα 500 Nm ροπής, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να τοποθετούνται στην περιοχή των 4,5 δλ. και την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Κάτι που στην περίπτωση του Taxi, εννοείται δεν θα ίσχυε.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Peugeot 2008 1.5 BlueHDi 130 EAT8

Get it on Google Play Download on the App Store