BMW M4 τα βλέπει όλα στα 280 χλμ./ώρα (+video)

Έχουμε δει σε πολλά video με τέρμα γκάζι στην autobahn, οι οδηγοί να μην πιάνουν τελικά την τελική ταχύτητα λόγω κίνησης. Όχι απαραίτητα στην αριστερή λωρίδα, αλλά στις διπλανές. Δεν θέλει πολύ να γίνει χαμός, μια αμέλεια στον έλεγχο των καθρεπτών ή ένας λάθος υπολογισμός στην ταχύτητα του επερχόμενου οχήματος αρκούν. Ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι μιας BMW M4, παραλίγο να το βιώσει στο πετσί του.

Δείτε ακόμα: Τελικές με Volvo C70 T5 και παραλίγο «μπαμ» (+video)

Η δίθυρη έκδοση της M3 F80, αναλόγως έκδοσης, αποδίδει από 431 έως 500 ίππους. Ακόμα και η κανονική, με τον 3λιτρο twinturbo εξακύλινδρο εν σειρά απείραχτο, είναι ικανή για 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δλ. (με το 7άρι DCT όπως η συγκεκριμένη, 4,3 δλ. με το 6άρι χειροκίνητο) και πολύ άνετα ταξίδια στον κόφτη των 250 χλμ./ώρα. Ο οποίος είναι ο πρώτος που φεύγει, όταν παρθεί η απόφαση για βελτίωση. Ο S55 παίρνει άλογα με χαρακτηριστική ευκολία, φτάνοντας στα 450 με μια αλλαγή εξάτμισης.

Εδώ δεν γνωρίζουμε πόσα άλογα κρύβονται κάτω από το καπό. Η ταχύτητα της M4, όμως, δεν χρειάζεται δυναμόμετρο για να εντυπωσιάσει – και, εν προκειμένω, να τρομάξει. Το αυτοκίνητο πιάνει και διατηρεί άκοπα 280 χλμ./ώρα, περνώντας σαν σίφουνας δίπλα από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα. Εδώ είναι που κάνει το μεγάλο λάθος ο οδηγός της, καθώς με τόση κίνηση και σε τέτοια ταχύτητα, είναι στατιστικά απίθανο -ακόμα και για τους εξοικειωμένους σε τέτοιες καταστάσεις Γερμανούς- να μην πάει κάτι στραβά. Ένα Mazda 3 λειτουργεί ως απόδειξη του θεωρήματος, με τον οδηγό του να αλλάζει δυο λωρίδες και να πετάγεται μπροστά από την καλπάζουσα BMW. Ευτυχώς, αντανακλαστικά και φρένα συνεργάζονται σωτήρια, κατεβάζοντας τη βελόνα του κοντέρ από τα 280 στα 140 χλμ./ώρα μέσα σε 3 δλ. και αποφεύγοντας την «συγχώνευση» με το πίσω μέρος του ιαπωνικού χάτσμπακ.

Δείτε επίσης: «Γρήγορος» με Porsche τσακίζει ποδηλάτη (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store