Διαφήμιση Toyota Supra κολαντρίζει την Corvette

Οι διαφημίσεις στην Αμερική κάποιες φορές ξεπερνούν κάθε ευφάνταστο σενάριο. Απευθείας βολές μεταξύ αυτοκινητοβιομηχανιών δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, με τις BMW και Audi να πρωταγωνιστούν σε αρκετά «πικάντικα» σποτ. Την ίδια οδό ακολουθεί και η Toyota Supra, προκειμένου να κλέψει πελάτες από την Corvette!

Δείτε ακόμα: Η νέα Corvette «έκοψε» άξονα σε dragster (+video)

Το αμερικανικό τοτέμ παρουσιάζει μεγάλες λίστες αναμονής, που μπορούν να φτάσουν μέχρι τους 8 μήνες. Αυτή την κωλυσιεργία βρήκε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί ένας αντιπρόσωπος Toyota στη Λουιζιάνα, διαφημίζοντας τις ετοιμοπαράδοτες Supra! Το ιαπωνικό sportscar ανανεώθηκε πρόσφατα, με την ιπποδύναμη -για τις Η.Π.Α.- να ανεβαίνει από τα 340 στα 387 άλογα. Κατ’ αυτό τον τρόπο ήρθε πιο κοντά στη δυναμική της Κορβέτας, αλλά και πάλι υστερεί πάνω από 100 άλογα (502 ίππους αποδίδει ο 6.2 V8). Και από πλευράς επιδόσεων, τα δυο μοντέλα απέχουν: 2,9 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα η Stingray, 3,9 η Supra. Στην τελική, δε, η απόσταση γίνεται χάσμα υπέρ της Corvette, εκμεταλλευόμενη τον ηλεκτρονικό περιοριστή της Γιαπωνέζας: 312 χλμ./ώρα έναντι 250 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Διαφήμιση Toyota Supra του ’93 βαστάει μέχρι σήμερα!

Λογικά θα αναρωτιέστε πώς συγκρίνονται τα δυο μοντέλα, από τη στιγμή που η ‘Vette είναι καθαρό supercar και από μηχανολογικής διάταξης (κινητήρας στο κέντρο πια, μπροστά για την Supra). Από τεχνικής άποψης και επιδόσεων, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Από τιμολογιακής, όμως, Corvette και Supra πρακτικά μπαίνουν στο ίδιο κάδρο: από τις 59.000 δολάρια ξεκινά η πρώτη, από τις 49.900 η δεύτερη. Οι 10.000 διαφορά μειώνονται σχεδόν στις 5 όταν δούμε την κορυφαία έκδοση της Supra, που κοστίζει 55.250 και έχει τον ίδιο εξοπλισμό με την Αμερικανίδα ανταγωνίστρια.

Δείτε ακόμα: Η Mercedes-AMG τρολάρει την Audi (+video)

Για πολλούς στις Η.Π.Α., η Supra είναι ασύμφορη συγκριτικά με την Corvette. Με 8 μήνες αναμονή, όμως, τα λιγότερα χρήματα που κοστίζει το Toyota σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το παίρνεις και φεύγεις, γίνονται σαφώς πιο ελκυστικά στο αγοραστικό κοινό.

Get it on Google Play Download on the App Store