Δωρεά 20 πυροσβεστικών από την Παπαστράτος

Ο στόλος των οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος ενισχύθηκε με 20 νέα υδροφόρα πυροσβεστικά Nissan Navara, με δεξαμενή νερού χωρητικότητας 500 λτ. Πρόκειται για μια δωρεά αξίας σχεδόν 1 εκατομμυρίου ευρώ, της εταιρείας ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Σ. με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.).

Δείτε ακόμα: Nissan Qashqai 1.5D ή Dacia Duster 1.5 Blue dCi 4×4;

Tα συγκεκριμένα οχήματα που διασκευάστηκαν από την ΤΕΜΑΞ Α.Ε., θα ενισχύσουν σημαντικά το επιχειρησιακό έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό πυρόσβεσης με μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες κατάσβεσης φωτιάς, καθώς μπορούν να αντλήσουν νερό και από άλλα σημεία, εκτός της δεξαμενής που φέρουν στην καρότσα τους.

Δείτε ακόμα: Έκανε 1,6 εκ. χλμ. με Nissan Navara και του δώρισαν νέο

Τα συγκεκριμένα οχήματα, ενισχύουν την υλικοτεχνική υποδομή του Πυροσβεστικού Σώματος και θα χρησιμοποιηθούν κυρίως ως οχήματα πρώτης προσβολής, για εκτός δρόμου περιστατικά, με κύριο έργο την περιπολία δασικών εκτάσεων και την άμεση καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επιθεώρησε τα οχήματα και δύο ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος και ενημερώθηκε για τις δυνατότητές τους. Στην τελετή παρέστησαν, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Γεώργιος Καλογερόπουλος. Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθη και ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., κύριος Τάκης Θεοχαράκης.

Δείτε ακόμα: Πόσα άλογα βγάζει το νέο VW Golf 1.5 TSI; (+video)

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος προσέφερε, στον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της εταιρείας Παπαστράτος, από ένα αναμνηστικό πυροσβεστικό κράνος καθώς και αναμνηστική πλακέτα του θυρεού του Πυροσβεστικού Σώματος στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Δείτε ακόμα: Πόσα οχήματα χωράει το νέο LNG πλοίο της VW;

Get it on Google Play Download on the App Store