Επίσημο: Έρχεται Audi Q4

Η τάση των κουπέ SUV είναι τόσο έντονη, που πλέον ακόμα και κατασκευαστές με μηδενική εμπειρία στην κατηγορία αποκτούν εκπροσώπους. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των Renault Arkana και Skoda Kodiaq GT. Η Audi μπήκε και αυτή πρόσφατα στον «χορό» με το εντυπωσιακό Q8, με τις αντιδράσεις του κόσμου να είναι παραπάνω από ενθουσιώδεις. Απολύτως αναμενόμενα, η συνταγή μεταφέρεται στα κατώτερα κλιμάκια της γκάμας.

Δείτε ακόμα:

Μια είδηση που ήρθε από τα χείλη του επικεφαλής σχεδιασμού της γερμανικής εταιρίας, Andreas Mindt, ο οποίος δήλωσε πως βρίσκεται στα σκαριά η αντίστοιχη έκδοση του Q3. Παραπάνω λεπτομέρειες δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα, κάτι που είναι και φυσιολογικό καθώς το επερχόμενο μοντέλο είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο εξέλιξης. Βάσει της ονοματολογίας που ακολουθεί η Audi, το μικρότερο κουπέ SUV θα «βαφτιστεί» Q4. Με τον ίδιο τρόπο που το Q8 ακολουθεί το Q7 και ούτω καθεξής.

Διαβάστε επίσης:

Για μηχανικά μέρη είναι επίσης νωρίς, ωστόσο αναμένεται να υιοθετήσει την πλήρη γκάμα κινητήρων του Q3. Να θυμίσουμε ότι το τελευταίο ξεκινά από τον 1.5 ΤFSI με τους 150 ίππους και κατόπιν υπάρχει ο 2λιτρος TFSI σε αποδόσεις 190 και 230 ίππων. Στους πετρελαιοκινητήρες συναντάμε τον 2λιτρο TDI με 150 και 190 άλογα. Όλα τα κινητήρια σύνολα συνδυάζονται με 6τάχυτο χειροκίνητο και 7αρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη S tronic, ενώ το σύστημα τετρακίνησης quattro προσφέρεται από τον 2.0 TFSI 190 PS και πάνω για τους βενζινοκινητήρες, καθώς στα ντίζελ είναι διαθέσιμος σε όλες τις εκδόσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store