Έρχεται ηλεκτρικό και 7θέσιο SUV από την Porsche

Άλλο ένα βήμα προς τα SUV ετοιμάζεται να κάνει η Porsche, η οποία ανακοίνωσε επίσημα τον ερχομό ενός νέου μοντέλου, με αμιγώς ηλεκτρική μορφή και τρίτη σειρά καθισμάτων.

Με κωδική ονομασία «K1», το επταθέσιο EV από το Τσουφενχάουζεν έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση, έστω σε πόστερ και κάτω από σεντόνι. Ακόμα και έτσι διακρίνεται η κλίση της οροφής προς τα πίσω, που παραπέμπει σε κουπέ διαμόρφωση α λα Cayenne Coupe. Το νέο SUV θα τοποθετηθεί πάνω από την Cayenne και θα βασίζεται στην πλατφόρμα SSP Sport, που επίσης οι Γερμανοί εξελίσσουν αυτό τον καιρό. Ο CEO της εταιρίας, Oliver Blume, έκανε λόγο για υψηλή απόδοση και αυτοματοποιημένες διαδικασίες οδήγησης, ενώ στο εσωτερικό θα πρέπει να περιμένουμε «μια εντελώς νέα εμπειρία».

Η ναυαρχίδα των SUV Porsche εξελίσσεται με συγκεκριμένες αγορές κατά νου, όπου τα πολυχρηστικά και «πολυθεσίτικα» μοντέλα της κατηγορίας έχουν ιδιαίτερη ζήτηση. Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν τον κύριο στόχο, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να διατεθεί και στην Ευρώπη. Ούτως ή άλλως, δεν πρόκειται να έχουμε νεότερα από αυτό σύντομα. Προτεραιότητα για την Porsche έχουν το λανσάρισμα της επόμενης και αποκλειστικά ηλεκτρικής Macan, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει η αντίστοιχη εκδοχή της Cayenne. Σημαντικότερα, βέβαια, οι Γερμανοί απασχολούνται με το φινίρισμα των επόμενων Boxster/Cayman, οι οποίες επίσης θα είναι αποκλειστικά EV.

Τόσο τα δυο νέα sportscars όσο και η Macan 2ης γενιάς, αναμένεται να παρουσιαστούν μέσα στο 2024 (πρώτα η Macan, μετά οι 718). Η ηλεκτρική Cayenne θα μας έρθει γύρω στο 2026, ενώ ένα χρόνο αργότερα περιμένουμε την πρώτη επταθέσια Porsche.

Get it on Google Play Download on the App Store