Έρχεται νέο μοντέλο vRS από τη Skoda

Τα Skoda Enyaq και Enyaq Coupe RS θα αποκτήσουν σύντομα μικρότερο αδελφάκι, καθώς οι Τσέχοι επιβεβαίωσαν τις φήμες για εξέλιξη τόσο ενός μικρότερου ηλεκτρικού μοντέλου, όσο και ότι αυτό θα έχει κορυφαία έκδοση με τα σήματα «vRS».

Ο CEO της φίρμας από το Μλάντα-Μπόλεσλαβ μίλησε στο Auto Express για τη μελλοντική γκάμα ηλεκτρικών Skoda, η οποία θα επεκταθεί αρχικά προς τα κάτω. Ο Klaus Zellmer αναφέρθηκε στα Skoda RS και την προοπτική τους, αναφέροντας πως θα είναι μέρος των σχεδίων για πολλά χρόνια ακόμα: «Τα μοντέλα vRS περιλαμβάνοντα αναμφισβήτητα στο μέλλον της Skoda. Δείτε τι κάναμε με το Enyaq. Ένα μοντέλο κορυφαίων προδιαγραφών, ηγετικό στη γκάμα μας το δίχως άλλο, με τετρακίνηση και 300 ίππους. Η τιμή είναι μεν ψηλότερη (σ.σ. από ό,τι έχουμε συνηθίσει σε Skoda), αλλά και πάλι είναι value for money για όσα προσφέρει».

Ο Zellmer μάλιστα πρόσθεσε: «Ο κόσμος περηφανεύεται πιο πολύ από ποτέ για το αυτοκίνητό του σήμερα, από κάθε άλλη φορά. Οπότε είναι πρόθυμος να ξοδέψει παραπάνω για αυτό. Κάτι που μεταφράζεται σε αξιοσέβαστο περιθώριο κέρδους για εμάς. Οπότε πιστεύω πως πρέπει να μείνουμε στο δρόμο των vRS, ενώ παράλληλα κινούμαστε προς τον εξηλεκτρισμό».

Οι Άγγλοι τώρα έβγαλαν και δεύτερη είδηση, ακόμα σημαντικότερη. Η γκάμα των ηλεκτρικών RS, αλλά και των EV της Skoda γενικά, θα αποκτήσει καινούργιο μέλος, ονόματι Elroq. Τα «βαφτίσια» προκύπτουν από τη σύμπτυξη του «Electric» και του «Karoq», όπερ εστί πως το νέο μοντέλο θα αποτελέσει ουσιαστικά την ηλεκτροκίνητη μορφή του δημοφιλούς C-SUV. Η πιο σπορ και ισχυρότερη έκδοση θα φέρει τα σήματα «vRS» και θα διαθέτει το ίδιο σύστημα κίνησης με τα αντίστοιχα Enyaq, ήτοι τους δυο ηλεκτροκινητήρες (ένας εμπρός, ένας πίσω) με συνολική απόδοση 299 ίππων και 460 Nm. Το Elroq θα έχει ανάλογες διαστάσεις με το Karoq (4,4 μέτρα μήκος) και αναμένεται να παρουσιαστεί στο δεύτερο μισό του επόμενου έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store