«Φυσέκι» το Hyundai i10 στον τάρανδο! (+video)

Το νέο Hyundai i10 διατίθεται σε έκδοση N Line, όμως οι επιδόσεις του στο τεστ αποφυγής ταράνδου θα μπορούσαν από μόνες τους να αποτελέσουν αιτία για εξέλιξη καθαρόαιμου N!

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Hyundai i10 1.2 λτ. 84 PS

Το κορεατικό μικρό πραγματικά έλαμψε στη δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας, επιτυγχάνοντας ταχύτητες που δυσκολεύονται να πιάσουν ακόμα και κεντρομήχανες σπορ κατασκευές (βλέπε Alpine A110). Το αυτοκίνητο που δοκιμάστηκε ήταν ένα 1.200άρι 84 ίππων, με 16άρηδες τροχούς σε ελαστικά 195/45, και έκανε τον τάρανδο να μοιάζει…αρνάκι. Το i10 πέρασε από τους 3 διαδρόμους με 77 χλμ./ώρα, «ρίχνοντας» 3 χλμ./ώρα ακόμα και στο i30 N Perfomance (μοντέλο του 2018 αυτό που είχε δοκιμαστεί)! Μάλιστα, για τη βάση δεδομένων του km77.com, το i10 είναι το δεύτερο ταχύτερο κορεατικό που έχουν δοκιμάσει, πίσω από το Kia XCeed.

Δείτε ακόμα: «Σφίχτηκε» το νέο VW Golf στον τάρανδο

Επιπλέον παράσημο για το i10, το γεγονός πως ισοφαρίζει την Toyota Supra! Ακόμα ένα, τα αποθεωτικά σχόλια των δοκιμαστών και η σεμιναριακή συνεργασία πλαισίου-ανάρτησης, που το καθιστά ικανό να περνάει (έστω, βρίσκοντας ελάχιστα έναν κώνο) ακόμα και με 80 χλμ./ώρα!

Get it on Google Play Download on the App Store