Γαλλική επανάσταση από το νέο Opel Astra

Οι Γάλλοι του Groupe PSA καταπιάνονται με πολλά projects τον τελευταίο καιρό. Πιο πρόσφατο, το μεγαλεπήβολο εγχείρημα ονόματι «Stellantis» και η συγχώνευση με την FCA. Η Opel και το Astra βέβαια, παραμένουν στο επίκεντρο.

Το γερμανικό best seller της φίρμας από το Ρούσελχαϊμ δοκιμάζεται εκτενώς, προκειμένου να είναι έτοιμο για το ντεμπούτο του, προς τα μέσα του έτους. Το rendering του Car Rumors μας δείχνει ένα αυτοκίνητο έντονα επηρεασμένο από τις γραμμές του νέου Mokka, με κυρίαρχη τη μάσκα Vizor και τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα. Από το crossover προέρχεται και η έντονη καμπύλη της οροφής, ενώ στο πίσω μέρος θα πρέπει να περιμένουμε λεπτά και μακρόστενα φανάρια, στο στυλ του Mokka.

Το Astra, μαζί με τα Insignia, είναι τα τελευταία Opel προ Γάλλων. Η 6η γενιά του δημοφιλούς μικρομεσαίου θα μπει στη νέα εποχή, βασιζόμενη στην πλατφόρμα EMP2 του PSA, από κοινού με το επερχόμενο Peugeot 308 MK3. Κατά συνέπεια, την κίνηση θα φροντίζουν οι κινητήρες βενζίνης PureTech και πετρελαίου Blue HDi, ενώ -κατά πάσα πιθανότητα- θα υπάρχει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Τα μεγάλα νέα αφορούν την επιστροφή του OPC, που αναμένεται να υιοθετήσει το το plug-in υβριδικό σύνολο του Grandland X Hybrid4Ο συνδυασμός ενός 1.600άρη τετρακύλινδρου τούρμπο 200 ίππων και δυο ηλεκτροκινητήρων, συνδυαστικής απόδοσης 109 ίππων, παράγει συνολικά 300 άλογα και 520 Nm ροπής που τροφοδοτούν όλους τους τροχούς (θερμικό μοτέρ τους μπροστά, ηλεκτρικά τους πίσω), μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Το νέο Astra θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στη Γερμανία και θα παρουσιαστεί στο δεύτερο μισό του 2021.

Get it on Google Play Download on the App Store