Τα «όργανα της τάξης» της BMW στο MotoGP (+video)

Η βαυαρική εταιρία γιορτάζει τα 20 συναπτά έτη συνεργασίας με την κορωνίδα του δίτροχου μηχανοκίνητου αθλητισμού και μας παρουσιάζει όλα τα «όργανα της τάξης», που έχουν χρησιμοποιηθεί αυτές τις δυο δεκαετίες.

Δείτε ακόμα: Η BMW M2 τα βάζει με τον κεντρομήχανο ανταγωνισμό (+video)

Το πρώτο αυτοκίνητο από τη Βαυαρία που χρησιμοποίησε αλυτάρχης MotoGP ήταν η BMW Z8, γνωστή και από τη συμμετοχή της στην ταινία του James Bond «Ο κόσμος δεν είναι αρκετός». Την ακολούθησε η Ζ4 Μ Coupe, η οποία ήταν το τελευταίο μοντέλο που χρησιμοποίησε το μυθικό S54 της Μ3 Ε46. Στη συνέχεια ήρθε η 1Μ Coupe, το δεύτερο μοντέλο Μ που φιλοξένησε υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα κάτω από το καπό (το πρώτο ήταν η X6 M 1ης γενιάς), για να την διαδεχθεί η Μ6 (η οποία όλως περιέργως απουσιάζει από το video).

Διαβάστε επίσης: Συγκλονιστική BMW 8 Coupe από την AC Schnitzer

Έπειτα ήταν η σειρά της Μ2, για να τη διαδεχθεί η Μ4 CS και τελικά να παραδώσει την σκυτάλη στην τελευταία Μ5 Competition. Κατά την πάγια παράδοση του MotoGP, ο πρωταθλητής κάθε σεζόν κερδίζει εκτός από τον τίτλο και την πολιτική εκδοχή του αυτοκινήτου που υπηρετεί ως safety car. Φέτος ήταν o Marc Marquez, ο οποίος πήρε σπίτι του μια ολοκαίνουργια Μ4 CS.

https://www.facebook.com/BMW.M/videos/200391564237411/

Get it on Google Play Download on the App Store