Η BMW θέλει ακόμα μεγαλύτερα «νεφρά»

Εκεί που λες πως τα «νεφρά» των BMW έχουν φτάσει στο απόγειό τους από πλευράς μεγέθους, έρχονται τα πατενταρισμένα σκίτσα των Βαυαρών να δείξουν ένα ακόμα πιο αμφιλεγόμενο μέλλον για τη σχεδίαση των αυτοκινήτων τους.

Όπως αλίευσε το Auto Express από το Παγκόσμιο Γραφείο Πνευματικών Δικαιωμάτων, η φίρμα από το Μόναχο ετοιμάζει την επόμενη και πιο φουτουριστική εκδοχή της μάσκας – σήμα κατατεθέν της, όπου ξεχωρίζουν οι ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Η διαμόρφωση παρόλα αυτά εμφανίζεται σημαντικά διαφοροποιημένη, σε μια ενιαία διάταξη με τα φωτιστικά σώματα που θυμίζει λίγο γυαλιά ηλίου.

Σύμφωνα με την περιγραφή της πατέντας, ο νέος τύπος μάσκας μπορεί να αλλάξει από σκουρόχρωμος σε διαφανής ανάλογα το εξωτερικό φως, αλλά και το πάτημα ενός κουμπιού. Παράλληλα, όταν οι προβολείς είναι αναμμένοι κάποια τμήματα επιτρέπουν τη διέλευση φωτός, δημιουργώντας ένα είδος φωτιζόμενης μάσκας. Προφανώς το γεγονός ότι η μάσκα είναι κλειστή σημαίνει πως προορίζεται για ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία ούτως ή άλλως θα είναι τα μόνα στη γκάμα της BMW εντός ολίγων ετών. Ήδη υπάρχει κάτι ανάλογο στην X6, όπου τα «νεφρά» φωτίζονται, ενώ από πλευράς μεγέθους τα πρωτεία κατέχει η X7. Πολύ κοντά της ήρθε η νέα Σειρά 7, όμως καμία από τις δυο δεν πλησιάζει την έκταση στα σκίτσα και το rendering.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η BMW θα προκαλέσει αντιδράσεις με κάποια παραλλαγή στο πιο παραδοσιακό της σχεδιαστικό γνώρισμα, καθώς όλοι θυμόμαστε τι σάλος είχε ξεσπάσει όταν είχαν πρωτοεμφανιστεί τα κάθετα «νεφρά» στη Σειρά 4, για να βρουν τελικά το δρόμο για το πρόσωπο της M3  και του iX.

Get it on Google Play Download on the App Store