Η «φωτισμένη» βαφή του 1 μήνα της Bugatti

H εξατομίκευση των hypercars είναι μια από τις πιο επικερδείς επιχειρήσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία. Όποιος θέλει κάτι μοναδικό, εκ προοιμίου έχει να πληρώσει. Κι από τη στιγμή που το χρήμα δεν αποτελεί πρόβλημα, τα τμήματα customization των εταιριών μπορούν να προσφέρουν σχεδόν τα πάντα. Η Bugatti παραδίδει μαθήματα (και) στο συγκεκριμένο τομέα.

Οι άνθρωποι του Sur Mesure μας έχουν δώσει μερικές από τις πιο ιδιαίτερες δημιουργίες, βασιζόμενες σε εξίσου ξεχωριστά τετράτροχα. Η Chiron αποτελεί τον καμβά και τα έργα τέχνης που κατά καιρούς εμφανίζονται, κάλλιστα θα μπορούσαν να πρωταγωνιστούν σε μουσεία ή συλλογές. Οι δυο που βλέπουμε, χαρακτηριστικότατα παραδείγματα. Αμφότερες παραγγέλθηκαν από τον ίδιο άνθρωπο, ο οποίος ήθελε να ξεχωρίζει στο εκλεκτό κλαμπ των Κροίσων. Η ιδέα του ήταν να αποτυπωθεί η ροή του φωτός, στο αμάξωμα των αυτοκινήτων. Ένα «σμιλεμένο» χρώμα, με άλλα λόγια. Το τελικό αποτέλεσμα; Αισθαντικό – και τόσο δύσκολο στην υλοποίηση, ώστε απαιτείται πάνω από 1 μήνας για να ολοκληρωθεί!

Η Chiron με τις πορτοκαλί γραμμές είναι μια Super Sport και μιμείται τον τρόπο που το φως αντανακλά τις επιφάνειες των καμπύλων της. Το βασικό χρώμα είναι το California Blue, με τις Arancia Mira πινελιές να αποτυπώνουν το χάδι των ηλιακών ακτίνων στο ανθρακονημάτινο σώμα του γαλλογερμανικού hypercar. «Κύματα του φωτός (Vagues de Lumière)» αποκαλεί την custon απόχρωση η Bugatti, σε μια αρκετά κυριολεκτική αποτύπωση της πραγματικότητας. Η έτερη Chiron ενστερνίζεται την φωτεινά κυματοειδή τεχνοτροπία, αλλά σε πιο διακριτική εκτέλεση. Το βαμμένο μπλε ανθρακόνημα κυριαρχεί στο εξωτερικό της Pur Sport, με τις ενθέσεις Nocturne Βlack να διατρέχουν σχεδόν κάθε επιφάνεια.

Σύμφωνα με τους καλλιτέχνες της Bugatti, κάθε σπιθαμή των λωρίδων εφαρμόζεται με ακρίβεια χιλιοστού και αποτελείται από στρώματα επί στρωμάτων βαφής, που εφαρμόζονται μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή απόχρωση. Μια διαδικασία που γίνεται με το χέρι και διαρκεί 5 ολόκληρες εβδομάδες!

Get it on Google Play Download on the App Store