Η Lamborghini Urus πάει τέζα παντού (+video)

Η διάδοχος της στρατιωτικής LM002 στον θρόνο των «Rambo-Lambo» είναι το ταχύτερο SUV στον κόσμο, ακόμα κι αν δεν έχει πάρει επίσημα το χρίσμα του Nurburgring. Δεν είναι και δύσκολο, καθώς οι 650 ίπποι του 4λιτρου V8 twinturbo δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης στους ανταγωνιστές της Lamborghini Urus. Κι όχι μόνο στην άσφαλτο.

Δείτε ακόμα: Lamborghini Urus κάνει bullying στο Audi RS 6 (+video)

Εκτός δρόμου τώρα, το SUV της Lamborghini έχει αποκτήσει μερικώς την φήμη του «ευαίσθητου». Βοήθησε αρκετά σε αυτό ένα απίστευτο περιστατικό στον Καναδά με πρόβλημα στα ηλεκτρονικά, αλλά και η γενικότερη πεποίθηση πως τα πολυτελή μοντέλα της κατηγορίας δεν αρέσκονται σε αυτού του είδους την μεταχείριση. Οι Ιταλοί αποφάσισαν να αποχαιρετήσουν το 2020, με ένα video που αποδεικνύει πως ο «οδοστρωτήρας» τους μπορεί να πάει τέζα σε κάθε τερέν. Ξεκινώντας από την πίστα, μετά στην εθνική, κατόπιν εκτός δρόμου και τέλος στο στροφιλίκι, η Urus μπορεί να αντλήσει το μέγιστο από τον 4.0 V8 twinturbo, προσαρμοζόμενη στις συνθήκες σαν χαμαιλέοντας 2 τόνων.

Δείτε επίσης: Πάνε εκτός δρόμου τα πολυτελή SUV; (+video)

Τα πλάνα μας έρχονται από τη Ρωσία και συγκεκριμένα το Tolvoyarvi, στη Δημοκρατία της Καρελίας. Οι 650 ίπποι και τα 850 Nm ροπής περνούν στο οδόστρωμα/έδαφος μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, επιταχύνοντας την Urus στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 3,6 δλ. και φτάνει μέχρι τα 305 χλμ./ώρα τελικής (στην άσφαλτο)! Και σύμφωνα με τη Sant’Agata, μεγάλο μέρος αυτής της ταχύτητας μπορεί να μεταφερθεί στο χώμα, καθιστώντας την Urus έναν πρώτης τάξεως μιμητή των αγωνιστικών του WRC.

Get it on Google Play Download on the App Store