Η VW επαναφέρει τα κανονικά κουμπιά στο τιμόνι

Οι οθόνες είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των κουμπιών και διακοπτών, όμως τα μοντέλα της VW έχουν βρει ακόμα έναν: τα πλήκτρα αφής, που έκαναν πρεμιέρα στις κορυφαίες εκδόσεις της τελευταίας γενιάς Golf. Όπως φαίνεται, όμως, οι πελάτες της γερμανικής εταιρίας δεν αρέσκονται σε αυτά, απαιτώντας την επιστροφή των κανονικών κομβίων.

Η «ΦαουΒε» αποφάσισε να ακούσει το κοινό της, ανακοινώνοντας μέσω του CEO τους το comeback των κουμπιών στο τιμόνι των αυτοκινήτων της: «Ακονίζουμε τη γκάμα και τη σχεδιαστική μας προσέγγιση, δημιουργώντας παράλληλα μια νέα απλότητα στον έλεγχο των λειτουργιών των οχημάτων. Για παράδειγμα, επαναφέρουμε τα κανονικά κουμπιά στο τιμόνι! Αυτό είναι που θέλουν οι αγοραστές από εμάς», έγραψε ο Thomas Schäfer στο Linkedin. Τα πλήκτρα αφής του Golf MK8 έχουν δεχτεί δριμεία κριτική για την ευαισθησία τους, που δυσκολεύουν το χειρισμό κάθε σχετικής λειτουργίας και πολλές φορές αναγκάζουν τον οδηγό να πάει μέσω της οθόνης αφής, ακυρώνοντας ουσιαστικά τον ίδιο τους το σκοπό.

Κατά πάσα πιθανότητα, το Golf θα είναι και το πρώτο που θα υποδεχτεί ξανά τα παραδοσιακά κουμπιά και τους περιστρεφόμενους διακόπτες στις δυο ακτίνες του τιμονιού. Οι Γερμανοί προγραμματίζουν ένας ήπιας έκτασης facelift για το best seller τους εντός 2023, με τη βελτίωση της εργονομίας να συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων προτεραιοτήτων. Αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα, όπως τα Tiguan και Touareg.

Get it on Google Play Download on the App Store