Και με 1.600άρη ντίζελ η Alfa Romeo Tonale!

Το ζήτημα της Tonale διατηρεί σε «αναμμένα κάρβουνα» την Alfa Romeo και τους φίλους της ιταλικής εταιρίας, εδώ και πολύ καιρό. Αν κρίνουμε από τη διαρροή των τεχνικών χαρακτηριστικών του όμως, το πολυαναμενόμενο SUV φέρεται να είναι πιο κοντά από ποτέ στην παραγωγή!

Ένα περιοδικό από την Πολωνία, ονόματι  Spider’s Web Autoblog, αποκάλυψε τις προδιαγραφές της Tonale εκμεταλλευόμενο διαρροή από εσωτερική παρουσίαση του μοντέλου. Το δημοσίευμα φέρει πολλές πληροφορίες, που αφορούν τις διαστάσεις και τα κινητήρια σύνολα του αυτοκινήτου. Βασικά, μόνο οι φωτογραφίες από το τελικό προϊόν λείπουν για να έχουμε «πιάτο» το τελικό προϊόν.

Οι Πολωνοί, λοιπόν, αναφέρουν μήκος 4.528 χλστ., πλάτος 1.835 χλστ., ύψος 1.604 χλστ. και μεταξόνιο 2.636 χλστ. Το τελευταίο είναι αυτό που επιβεβαιώνει τη συγγένεια με το Jeep Compass, καθώς εμφανίζεται πανομοιότυπο με του αμερικανικού SUV. Η διαφοροποίηση είναι πάνω από διακριτή σε σχέση με τη Stelvio, καθώς η μεγαλύτερη αδερφή «ρίχνει» αρκετά στην Tonale σε κάθε διάσταση (μήκος 4.687 χλστ., πλάτος 1.903 χλστ., ύψος 1.648 χλστ., μεταξόνιο 2.818 χλστ.). Δυστυχώς, δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για το βάρος.

 

Αντιθέτως, το δημοσίευμα εμφανίζεται λαλίστατο στον τομέα των κινητήρων. Τα μεγάλα νέα αφορούν την ύπαρξη ντίζελ κινητήρα, με τη μορφή του 1.600άρη MultiJet των 130 ίππων που γνωρίζουμε από το Compass (εδώ η δοκιμή του). Από το μεσαίο Jeep φαίνεται παρμένη ολόκληρη η γκάμα, με τις βενζινοκίνητες επιλογές να χωρίζονται στις δυο εκδόσεις του 1.300άρη τετρακύλινδρου τούρμπο (130 και 160 ίππων) και την περιβόητη plug-in, που συνδυάζει τον ανωτέρω κινητήρα με ηλεκτρικό μοτέρ. Το ίδιο σύνολο, δηλαδή, που διαθέτει το Compass 4xe, με απόδοση 240 ίππων. Η ίδια ισχύς αναφέρεται και για την Tonale, ωστόσο δεν υπάρχει λέξη για την ηλεκτρική αυτονομία. Στο PHEV Compass φτάνει τα 49 χλμ., ωστόσο αυτή η επίδοση δεν ήταν αποδεκτή από τον CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, οδηγώντας σε καθυστερήσεις στην παρουσίαση του μοντέλου. Για την Tonale, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η δυνατότητα κίνησης μόνο με το ρεύμα θα φτάνει στα 80 χλμ.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2022, που είναι προγραμματισμένο το ντεμπούτο της, έχουμε καιρό μπροστά μας.

Get it on Google Play Download on the App Store