Κλήση σε Bugatti Chiron SS 300+ για απίθανο λόγο

Η ορθή εφαρμογή του Νόμου δεν πρέπει να εξαιρεί κανέναν. Στα των οδικών ζητημάτων, είτε οδηγείς Fiat Panda είτε Bugatti Chiron θα πρέπει η αντιμετώπιση να είναι κοινή από τα όργανα της τάξης. Κάτι τέτοιο, εδώ φαντάζει αποκύημα ονείρου. Σε άλλες χώρες, όμως, οι κλήσεις πάνε «σύννεφο», ακόμα και για τις πιο μικρές παραβάσεις.

Ο οδηγός μιας Bugatti Chiron Super Sport 300+ έκανε τη βόλτα του στο Λονδίνο, γυρνώντας ομαδόν βλέμματα και ξεσηκώνοντας άπαντες με τον «βομβαρδιστικό» της ήχο. Μια τέτοια παρουσία, λοιπόν, δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητη ούτε από την αστυνομία. Ειδικά από τη στιγμή που της έλειπαν πράγματα. Βλέπουμε πως το εμπρός μέρος δεν διαθέτει πινακίδα. Η Bugatti δεν προβλέπει ανάλογη θέση στον εμπρός προφυλακτήρα, τόσο για λόγους αισθητικής όσο και αεροδυναμικής. Στις περισσότερες πολιτείες της Αμερικής και περιοχές του Καναδά, δεν υπάρχει πρόβλημα με την απουσία πινακίδας μπροστά. Στην Ευρώπη, όμως, είναι υποχρεωτική. Και δεν εξαιρείται ούτε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών!

Ο Βρετανός αστυνομικός σταμάτησε την Chiron των 490+ χλμ./ώρα, περισσότερο για να τη θαυμάσει και να πιάσει την κουβέντα με τον οδηγό. Επί τη ευκαιρία, βεβαίωσε κι ένα πρόστιμο 100 λιρών (περίπου 120 ευρώ) για έλλειψη πινακίδας. Σταγόνα στον ωκεανό για έναν άνθρωπο, που πλήρωσε πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ για μια από τις μόλις 30 Chiron Super Sport 300+. Να υπενθυμίσουμε πως εδώ ο 8.0 W16 αποδίδει 1.600 ίππους και συνεργάζεται με μακρύτερες σχέσεις στο 7άρι DSG, σε συνδυασμό με αλλαγές στην αεροδυναμική και επιμήκυνση 250 χλστ. στο πίσω μέρος, προκειμένου να φτάσει η Chiron SS 300+ στις όχθες των 500 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store