Κόντρα αντοχής: Toyota Corolla vs Honda Civic (+video)

Honda Civic και Toyota Corolla είναι δυο από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα της Ιστορίας. Αν αθροίσουμε τις συνολικές τους πωλήσεις, από το 1972 που παρουσιάστηκε το Civic και το 1966 που εμφανίστηκε το Corolla, ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια αντίτυπα!

Τα δυο μικρομεσαία μοντέλα πρακτικά έφτιαξαν ολόκληρο το οικοδόμημα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που εξελίχθηκε σε παγκόσμια υπερδύναμη του κλάδου. Όπως οι συμπατριώτες τους, έτσι τα Civic-Corolla βασίστηκαν στην απαράμιλλη, παροιμοιώδη και διαβόητη ιαπωνική αξιοπιστία. Κατασκευές που δεν σπάνε, δεν χαλάνε, εκπληρώνουν όλα τα καθήκοντα που τους αναθέτεις και σε μετατρέπουν σε πιστό ακόλουθο της εκάστοτε μάρκας, διαβεβαιώνοντας σε πως θα αλλάξεις αυτοκίνητο μόνο για να επιλέξεις κάτι πιο σύγχρονο. Και βάσει της σχέσης εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί, την επόμενη γενιά του μοντέλου που κατέχεις.

Δείτε ακόμα: Honda Civic χωρίς υγρά αρνείται να «σπάσει» (+video)

Η 6η του Civic με την 8η του Corolla, λατρεύτηκαν -όπως και όσες προηγήθηκαν, αλλά και όσες ακολούθησαν- στην Ελλάδα. Οι 3θυρες εκδόσεις τους, δε, αποτέλεσαν τεράστιο σουξέ μεταξύ των νεολαίων, που ήθελαν ένα σπορτίφ, οικονομικό και απροβλημάτιστο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις. Το ίδιο ισχύει για τη Ρωσία, όπου οι οδηγικές ανησυχίες είναι κομμάτι διαφορετικές.

Δείτε ακόμα: Toyota Corolla δεν σπάει στα κατσάβραχα! (+video)

Στο video που ακολουθεί, θα παρακολουθήσουμε τους συντελεστές του “Siberian Express” να δοκιμάζουν τα δυο ιαπωνικά best sellers εκτός δρόμου. Αμφότερα πάνε πολύ παραπέρα από όσο θα πίστευε κανείς, με το Civic μάλιστα να χτυπάει και σε δέντρο. Η αναμέτρηση είναι κανονικό ντέρμπι, που τελικά κρίνεται από το πέρασμα μέσα από λάκκο. Ένα από τα δύο πήρε νερά στο μοτέρ και σταμάτησε. Το άλλο, πέρασε κανονικότατα. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που επικράτησε σε σχετική κόντρα αντοχής

Δείτε ακόμα: Πόσα άλογα κρατάει μια Alfa 156 20ετίας; (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store